top icon
Επικαιρότητα

Συζητήσεις για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Νέοι κύκλοι συζητήσεων και νέα σενάρια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, με κριτήριο και το πόσα αυτοκίνητα κατέχει κάθε οικογένεια.

Συζητήσεις για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, για τις οποίες ουδείς είναι βέβαιος αν θα καταλήξουν κάπου, βρίσκονται σε εξέλιξη σε κυβερνητικά και οικονομικά κλιμάκια. Με βάση τα τελευταία σενάρια, έχουν ειπωθεί τα εξής:

Eισαγωγή του κριτηρίου του συνολικού αριθμού αυτοκινήτων ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ιδιωτικό αυτοκίνητο θα επιβαρυνθούν σε σύγκριση με όσα πληρώνουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

Η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των αυτοκινήτων κάθε νοικοκυριού. Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα 1.000 κ.εκ. για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί, λένε αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναρωτιούνται γιατί να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Τονίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν αυτοκίνητα με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.

Ουσιαστικά θα επιβαρυνθούν όσοι έχουν περισσότερα των δύο αυτοκίνητα και κυρίως οι έχοντες αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή μεγάλης αξίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ