top icon
Επικαιρότητα

Τα πρώτα στοιχεία του Genesis Coupe

H Hyundai έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα τεχνικά στοιχεία του Genesis Coupe που αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2010.

Με δελτίο τύπου η Hyundai έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα τεχνικά στοιχεία του Genesis Coupe που αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2010. Πρόκειται όμως να το δούμε ζωντανό πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα στη SEMA, (Specialty Equipment Market Association). Η έμφαση της εξέλιξης έχει δοθεί σε στοιχεία που αν και αποτελούν εγγενή χαρακτηριστικά μιας οποιαδήποτε σπορ κατασκευής, εντούτοις στις ημέρες μας έχουν καταλήξει να αποτελούν ουτοπίες. Αναφερόμαστε φυσικά στο μειωμένο βάρος, αλλά και στην ακαμψία της κατασκευής, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο John Krafcik, αντιπρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού της Hyundai Motor America: «Ένας από τους βασικούς στόχους της σχεδίασης τουGenesis, ήταν να βρεθεί στην κορυφή από άποψης βάρους, σε παγκόσμιο επίπεδο». Μάλιστα, η Hyundai ανακοινώνει ότι το Genesis Coupe είναι κατά 24% πιο άκαμπτο από την BMW E46 M3!
 
Όμως τα καλά δεν σταματούν εδώ. Το Genesis Coupe θα είναι πισωκίνητο και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με ικανές ιπποδυνάμεις. Η μεγαλύτερη θα χρησιμοποιεί ένα V6 κινητήρα 3.8 λίτρων και 310 ίππων, ενώ η «μικρή» θα κινείται από ένα 2λιτρο, υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο σύνολο των 220 ίππων. Τα κιβώτια θα είναι αυτόματα ή χειροκίνητα 6 σχέσεων, οι τροχοί θα είναι 19 και 18 ιντσών και το βάρος θα φτάνει τα 1.270 και 1.233 κιλά αντίστοιχα για τις δύο εκδόσεις. Το πακέτο της μεγάλης θα συμπληρώνουν μάλιστα οι τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και το LSD διαφορικό τύπου τόρσεν. Τέλος, αρκετά πλούσιος θα είναι και ο διαθέσιμος εξοπλισμός, στον οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα με 6 ή 10 ηχεία, φώτα Xenon, ηλεκτρονική πυξίδα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, cruise control, σύστημα Bluetooth κ.α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ