top icon
Επικαιρότητα

Τα πρωταπριλιάτικα τρολ της αυτοκινητοβιομηχανίας

Οι εταιρείες έβαλαν όλη τους την φαντασία. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Αρκετές ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επιδόθηκαν και φέτος στη διάδοση φανταστικών ειδήσεων «τιμώντας» χθες την παγκόσμια ημέρα ψέματος. Ας δούμε λοιπόν με την ευκαιρία μερικά από τα πιο «φωναχτά» δείγματα των προσπαθειών τους.

Skoda – Rent A Family

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας ένα Kodiaq, η Skoda Μ. Βρετανίας σας νοικιάζει κατόπιν σχετικού αιτήματός σας μια πολυμελή οικογένεια ώστε να γεμίσετε και τα επτά διαθέσιμα καθίσματά του τσέχικου SUV. Θέλοντας να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία της ενοικίασης, το βρετανικό παράρτημα της Skoda προσφέρει τη δυνατότητα με την αρωγή ενός online configurator να επιλέξετε οι ίδιοι ποια θα είναι τα μέλη της οικογένειας που θα σας συντροφεύουν.

Mini – John Cooker Works

Θέλετε να κερδίσετε έξτρα χρήματα μετά την αγορά του προσωπικού σας Mini Convertible; Τώρα, η βρετανική εταιρεία σας προσφέρει τη δυνατότητα να παραγγείλετε το αυτοκίνητο σας με το έξτρα πακέτο John Cooker Works που μετατρέπει την ανοιχτή έκδοση του βρετανικού μοντέλου σε… υπαίθρια καντίνα. Για να διαφυλαχθεί μάλιστα η ακεραιότητα των υλών μαγειρικής, το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου έχει διαμορφωθεί σε ψυγείο. Το κόστος του εν λόγω «πακέτο» αποτιμάται στα 1.959 ευρώ.

Hyundai – Click to Fly

Ένα ακόμα τρολ από τους Βρετανούς, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Hyundai. Μέσω της υπηρεσίας Click to Fly, το καινούργιο σας αυτοκίνητο σας παραδίδεται κατ’ οίκον μέσω… αέρος με την αρωγή υδρογοκίνητων drone που μπορολυν να σηκώσεουν βάρος έως και 2.000 κιλά.

Lotus – Pet Lids

Η εταιρία προσφέρει μέσω του ειδικού της παραρτήματος Lotus Exclusive τη δυνατότητα να παραγγείλετε ένα προστατευτικό κράνος για γάτες με βάρος μόλις 20 γραμμάρια, ώστε το αγαπημένο σας αιλουροειδές να μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας με τη δέουσα ασφάλεια.

BMW – dDrive 

Και η BMW σκέφτηκε τους τετράποδους φίλους παρουσιάζοντας χθες για πρώτη φορά ένα διαφορετικό i8 roadster. Είναι κατασκευασμένο από carbon, το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με Alcantara και διατίθεται σε πάνω από 12 διαφορετικά χρώματα.

Dacia – Sundero

Μια ακόμα χαριτωμένη(;) φάρσα από τους Βρετανούς. Με δεδομένες τις ελάχιστες ώρες ηλιοφάνειας στη χώρα -1.400 το χρόνο μόλις- η Dacia διαμόρφωσε το εσωτερικό του Sundero στον ιδανικό χώρο για σολάριουμ.

Lexus – Lane Valet

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια τεχνολογία που θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε στον πραγματικό κόσμο και όχι μόνο με αφορμή την πρωταπριλιά. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το σύστημα Lane Valet της Lexus έχει την ικανότητα να ανιχνεύσει τα αυτοκίνητα που κινούνται με αργή ταχύτητα εμπρός του και με ασφαλή τρόπο να τα… μετακινήσει δεξιά.

Honda – Horn Emojis

Η ιαπωνική εταιρεία, ύστερα από χρόνια ερευνών όπως η ίδια διατείνεται, εξέλιξε για το Honda Odyssey ένα πρωτοποριακό σύστημα κόρνας που επιτρέπει την «επικοινωνία» με τους άλλους οδηγούς με περισσότερο συναισθηματικό τρόπο σε σχέση με τον συνήθη.

McLaren – Feather Wrap

Η βρετανική εταιρεία εξέλιξε την αεροδυναμική της 570GT παρουσιάζοντας μια έκδοση με… φτερά. Στην κυριολεξία.

Opel – Berry Red Color

Η Opel παρουσίασε για λογαριασμό του Adam μια ειδική βαφή η οποία μυρίζει όπως ακριβώς και οι αγαπημένες μας φράουλες.

Renault – RS 17 Hayonara

Ποιος είπε πως ένα μονοθέσιο της F1 δεν μπορεί να είναι πρακτικό; Η RS 17 Hayonara αντλεί την έμπνευση της από το Renault 16, όπως ανακοινώνουν οι ίδιοι οι εμπνευστές της, διαθέτοντας ένα χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα 300 λίτρα.

Porsche – 911 RSR/Walter Roehrl

H Porsche Motorsport ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως στο διάσημο αγώνα αντοχής του LeMans του 2017 θα συμμετέχει μια ακόμα 911 RSR στην κατηγορία GTE PRO SEN με οδηγούς τους Walter Roehrl, Hurley Haywood και Hans Herrmann.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ