top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Συνομιλίες με Γερμανία και Ολλανδία για το ευρωπαϊκό Gigafactory

Την πιθανότητα να εγκαταστήσει στη Γερμανία ή στην Ολλανδία το ευρωπαϊκό Gigafactory διερευνά αυτή τη στιγμή η αμερικάνικη εταιρεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της με τις αρχές της Ολλανδίας και της Γερμανίας ούτως ώστε να εγκαταστήσει στα εδάφη τους ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων και μπαταριών που θα διευρύνει έτι περεταίρω την εμπορική της επιρροή στη γηραιά ήπειρο. Εντούτοις, στο πρόσφατο παρελθόν, ο ισχυρός άνδρας της Tesla είχε αφήσει να εννοηθεί πως το εν Ευρώπη Gigafatory θα βρίσκεται στη Γαλλία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Όπως και να ‘χει, αξίζει να σημειωθεί πως στην Ολλανδία έχει την έδρα του αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό παρακλάδι της αμερικάνικης εταιρείας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το επόμενο «μεγάλο εργοστάσιο» της Tesla θα βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας, με τον Elon Musk να έχει ήδη κλείσει τις απαραίτητες συμφωνίες με τις αρχές της χώρας. Στη συγκεκριμένη μονάδα, η κατασκευή της οποίας θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, η Tesla σχεδιάζει να παράγει σε ετήσια βάση περί τα 500.000 αυτοκίνητα. Που, φυσικά, θα διατίθενται εντός Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 η Tesla ταξινόμησε στην αγορά της Κίνας 14.779 αυτοκίνητα, επίδοση που την τοποθετηθεί στη θέση 10 της κατάταξης στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μερίδιο της τάξης του 3% στο σύνολο των πωληθέντων BEV’s στη χώρα τη χρονιά που πέρασε. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, επίσης, πως το 17% των ετήσιων εσόδων της Tesla οφείλονται στις εμπορικές δραστηριότητές της στην Κίνα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, η μοναδική μονάδα συναρμογής αυτοκινήτων της Tesla βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνια, μ΄ένα τεράστιο εργοστάσιο (Gigafactory) μπαταριών να έχει την έδρα του στη γειτονική Νεβάδα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ