top icon
Επικαιρότητα

Τετρακίνητη έκδοση για την Jaguar XF (video)

Οι Βρετανοί προβαίνουν στις πρώτες «προσθήκες» έναν μόλις χρόνο μετά το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου.

Πρόκειται για το γνωστό σύστημα AWD που είδαμε για πρώτη φορά στο εντυπωσιακό κουπέ της μάρκας: την Jaguar F-Type. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, το εν λόγω «καλούδι», το οποίο είναι ρυθμισμένο να στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς και όταν υπάρχει απώλεια πρόσφυσης τμηματικά και στους εμπρός, συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με τον γνωστό 4κύλινδρο 2λιτρο ντίζελ κινητήρα της γενιάς Ingenium των Βρετανών. Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει ισχύ 180 ίππων συνδυαζόμενος με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κοντά στα 8 δλ. και τελική ταχύτητα της τάξης των 219 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Jaguar, ο μηχανισμός του συστήματος τετρακίνησης επιβαρύνει το βάρος του αυτοκινήτου κατά μόλις 105 κιλά.

Από εκεί και πέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε με αφορμή τη «μίνι» ανανέωση της XF τη διάθεση του συστήματος Jaguar Configurable Dynamics, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τις ρυθμίσεις που αυτός επιθυμεί όσον αφορά στην αίσθηση του τιμονιού, τη σκληρότητα της ανάρτησης αλλά και την απόκριση του γκαζιού και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρείχετο μέχρι πρότινος αποκλειστικά στα μοντέλα με τον V6 κινητήρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ