top icon
Επικαιρότητα

Το EuroNCAP στην Ελλάδα

Στο Λιανοκλάδι του νομού Φθιώτιδας θα λειτουργούν σε λίγους μήνες οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης ΕuroNCAP

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα είδηση διέρρευσε μέσω του Διαδικτύου, εννέα ημέρες πριν την επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει για το θέμα ο Πρόεδρος του οργανισμού σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
 
Η χώρα μας επιλέχθηκε από το ΕuroNCAP λόγω του ιδανικού κλίματός της, που πιστεύεται ότι θα συμβάλλει και από πλευράς καιρικών συνθηκών στην όσο το δυνατό καλύτερη εξομείωση των προσκρούσεων. Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του «είμασταν ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα στη μέχρι τώρα έδρα μας, πλην όμως η συχνά άνω του μέσου όρου υγρασία και η ομίχλη, ενδέχεται λιγάκι να τα αλλοίωναν. Γι αυτό λοιπόν, η Ελλάδα ήταν η καλύτερη λύση».
 
Η περιοχή λίγο έξω από το Λιανοκλάδι που εξευρέθη, θεωρήθηκε η καταλληλότερη γι αυτή τη δουλειά, αν και η εξαγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου ήταν λίγο πολύπλοκη ως διαδικασία. Στο χώρο όπου θα ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του ΕuroNCAP στέκει ακόμη όρθιος ένας αλευρόμυλος των αρχών του 19ου αιώνα, τον οποίο ο οργανισμός αποφάσισε να αναστηλώσει με δικά του έξοδα. Επίσης, όπως ανέφερε αποκλειστικά στο 4troxoi.gr υψηλά ιστάμενο στέλεχος του οργανισμού, στα οικοδομικά υλικά των νέων κτιρίων θα υπάρχει άφθονη ηφαιστειακή πέτρα του Αργοσαρωνικού, η ίδια που χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστούν οι άγκυρες για τις πολεμικές τριήρεις της Αρχαίας Αθήνας.
 
Η αναβάθμιση του λογοτύπου του ΕuroNCAP έχει ήδη ανατεθεί σε διάσημο Έλληνα σχεδιαστή μόδας, ο οποίος θα προσθέσει σε αυτό και το πράσινο χρώμα, που θα τονίζει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο δικτυακός τόπος του ΕuroNCAP (euroncap.com), εκτός από την αγγλική γλώσσα θα διαθέτει και version στα ελληνικά.
 
Καλό μήνα!   
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ