top icon
Επικαιρότητα

Το Ford GT και η Mustang GT4 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Το υψηλών επιδόσεων Ford GT παραγωγής κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Hillclimb μαζί με την αγωνιστική Mustang GT4, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ευρώπη, στο Festival of Speed του 2017.

Οι οδηγοί της Ford Chip Ganassi Racing, Billy Johnson, Andy Priaulx και Harry Tincknell θα οδηγήσουν το Ford GT – το supercar με τελική ταχύτητα 347 km/h – στην απαιτητική διαδρομή Goodwood Hillclimb των 1,9 χλμ. Οι τρεις οδηγοί μόλις επέστρεψαν από τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, όπου συμμετείχαν με το Ford GT, στον οποίο οι Priaulx, Tincknell και Pipo Derani κατέκτησαν τη 2η θέση στην κατηγορία GTE Pro στο τιμόνι του Ford GT με το Νο 67. Επίσης, ο Johnson θα οδηγήσει την αγωνιστική Ford Mustang GT4, ενώ στους αστέρες της Ford στο Le Mans προστίθεται και ο άσος των αγώνων drift Vaughn Gittin Jr., ο οποίος επιστρέφει στο Goodwood με τη μοναδική Mustang RTR για να συμμετάσχει στην πρώτη επίδειξη drift στην ιστορία του φεστιβάλ.

Η Mustang GT4 – μία αγωνιστική έκδοση της Ford Mustang, του σπορ αυτοκινήτου με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, κάνει την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Goodwood. Σχεδιάστηκε από την Ford Performance σε συνεργασία με τη Multimatic Motorsports και προορίζεται για αγωνιστικά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όπως τα GT4 European Series, Pirelli World Challenge GTS/GT4, και IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, το οποίο κατέκτησαν πέρυσι οι Billy Johnson και Scott Maxwell στο τιμόνι μιας Ford Shelby GT350R-C. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από ιδιώτες και ομάδες από τα μέσα Ιουλίου μέσω της Multimatic Motorsports, συνδυάζεται με έναν 5.2L V8 κινητήρα επόμενης γενιάς, εξελιγμένο για τους αγώνες GT4, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής, τιμές που προσαρμόζονται στους κανονισμούς Balance of Performance κάθε πρωταθλήματος.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford στο Goodwood θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά στη Μ. Βρετανία το νέο Ford Fiesta, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στη χώρα. Η Ford παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά το νέο της SUV, το Ford S-MAX ST-Line.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ