top icon
Επικαιρότητα

Το νέο «σπίτι» του Gordon Murray Group

Στο Windlesham στο Surrey της Μ. Βρετανίας  θα στεγαστεί το νέο κατασκευαστικό και επιχειρηματικό κέντρο του Gordon Murray Group ύστερα από επένδυση συνολικού ύψους 50 εκατ. λιρών.

Βασισμένο στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές της εταιρείας ενέργειας BOC στο Windlesham (Surrey) της Μ. Βρετανίας και σε απόσταση σχεδόν 11 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking, το Gordon Murray Group αναμένεται να δημιουργήσει σε τρεις φάσεις μέσα στα προσεχή τρία χρόνια το δικό του επιχειρησιακό κέντρο, που θα αποτελέσει το κατασκευαστικό και διοικητικό του εφαλτήριο.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα 50 εκατ. λίρες. Έως τα τέλη του 2022, η εταιρεία του διάσημου σχεδιαστή και δημιουργού της νέας Τ.50 θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τα vintage μοντέλα του 74χρονου Βρετανού, καθώς και τα τμήματα πωλήσεων και παραγωγής οχημάτων. Μέσα στο 2023 το Gordon Murray Group θα προβεί στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του τμήματος μηχανολογίας, ενώ έως τα τέλη του 2024 σάρκα και οστά θα πάρουν οι κτηριακές υποδομές για το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης, καθώς και εκείνες για την τεχνική υποστήριξη της T.50.

Gordon Murray Group

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Gordon Murray Group, το νέο «σπίτι» της εταιρείας θα δημιουργηθεί σε ένα χώρο 540 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 12.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το νέο διοικητικό, τεχνολογικό και κατασκευαστικό της κέντρο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και μία μικρή πίστα δοκιμών, θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, το Gordon Murray Group δήλωσε επίσης ότι τα περισσότερα από τα 100 αντίτυπα της T.50 που θα παραχθούν έχουν ήδη πωληθεί, σε αντίθεση με τα 25 που προορίζονται αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ