top icon
Επικαιρότητα

Το VW Group «εκτοπίζει» την Toyota

Ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια εμπορικής κυριαρχίας στην παγκόσμια αυτοκινητική σκακιέρα, η Toyota παραδίδει την πρωτιά στον Όμιλο VW, ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Όμιλος VW επικράτησε τελικά στην καθιερωμένη πλέον κούρσα των ετήσιων πωλήσεων ανά την υφήλιο έναντι του αυτοκινητικού κολοσσού της Toyota Motor Corp. Πιο συγκεκριμένα, οι 12 εταιρείες του VW Group, παρά το βαρύ κλίμα που θέλοντας και μη «επέβαλε» το διαβόητο πλέον σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, κατάφεραν μέσα στο 2016 να καταγράψουν συνολικά πάνω από 10,3 εκ. ταξινομήσεις, με τους Ιάπωνες να «περιορίζονται», στην ίδια χρονική περίοδο, κάτω από το άτυπο φράγμα των 10,2 εκ. οχημάτων. Μολαταύτα, ο εδώ και τέσσερα χρόνια «βασιλιάς των πωλήσεων», στις τάξεις του οποίου εντάσσονται, πέραν της Toyota, οι Lexus, Daihatsu και Hino, σημείωσε οριακή άνοδο σε σχέση με το 2015 (+0,2%) σε αντιδιαστολή με τους Γερμανούς, που είδαν, χάρη στην επιθετική εμπορική πολιτική που άσκησαν οι ιθύνοντες του Ομίλου στην αγορά της Κίνας, τη δημοτικότητα των μοντέλων τους να ανεβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα κατά 3,8%.

Θυμίζουμε πως η Toyota ήταν η εταιρεία που το 2008 κατάφερε ύστερα από 77(!) χρόνια κυριαρχίας να… εκθρονίσει την αμερικάνικη General Motors από την κορυφή του σχετικού πίνακα, με τους αμερικανούς να επανέρχονται… δριμύτεροι, για μία και τελευταία όμως φορά, το 2011._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ