top icon
Επικαιρότητα

Toyota Avensis Taxi Turbo Diesel

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και άνεσης, το νέο Toyota Avensis Taxi Turbo Diesel έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των αυτοκινητιστών και των επιβατών τους. Η κομψή του εμφάνιση και η μοντέρνα σχεδίασή του, ενισχύουν τις ευρωπαϊκές του καταβολές ενώ η ευρυχωρία, η εξαιρετική εργονομία και η αίσθηση πολυτέλειας εξασφαλίζουν άνετες και ξεκούραστες διαδρομές.

Η οδηγική απόλαυση διασφαλίζεται από την κορυφαία οδική συμπεριφορά η οποία οφείλεται: στην πίσω ανάρτηση που είναι βασισμένη στο Celica – αποκλειστικά σχεδιασμένη με πρόσθετο σύνδεσμο για έλεγχο σύγκλισης των τροχών, στις εντατικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη για τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, στη σημαντικά αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος
καθώς επίσης και στην αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα D-4D common-rail.

O 2-λιτρος πετρελαιοκινητήρας του νέου Avensis Taxi Turbo Diesel πληροί τις προδιαγραφές καυσαερίων EURO IV και η λειτουργία του στηρίζεται στην τεχνολογία ντίζελ με ψεκασμό common-rail υψηλής πίεσης δεύτερης γενιάς. Αποδίδει 85 kw (115DIN hp) στις 3.600 στροφές ανά λεπτό, έχει επίπεδη καμπύλη ροπής που φτάνει στη μέγιστη τιμή των 280Nm μεταξύ 2,000 και 2,200 στροφών. Η προσθήκη ενός υπερσυμπιεστή μεταβλητών πτερυγίων (VNT) βοηθά στην αύξηση της ισχύος και της ροπής, συμβάλλοντας παράλληλα στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μία βαλβίδα Ανακύκλωσης Καυσαερίων (EGR) που λειτουργεί με μοτέρ ελέγχει την ποσότητα των ανακυκλωμένων καυσαερίων με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ το ενσωματωμένο ψυγείο συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών Nox και ο μεγάλος καταλυτικός μετατροπέας που βρίσκεται αμέσως μετά τον υπερσυμπιεστή συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών HC και CO.

Το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Διαθέτει εννέα αερόσακους ενώ τα επίπεδα θορύβων και κραδασμών του συναγωνίζονται κορυφαία μοντέλα πολυτελείας. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ποιοτική αναβάθμιση του, ενώ η μείωση του επιπέδου θορύβων υπήρξε παράγοντας ζωτικής σημασίας. Η καμπίνα, στην οποία γίνεται χρήση μαλακών υλικών, διαθέτει air-condition, τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος και τηλεσκοπικά στο οποίο είναι τοποθετημένα τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, ηλεκτρικά παράθυρα και radio-cd. Η χρήση αντικραδασμικών και ηχομονωτικών υλικών μειώνει τους θορύβους από τον κινητήρα και το δρόμο. Για τη διασφάλιση αθόρυβου περιβάλλοντος στην καμπίνα χρησιμοποιούνται ηχοαπορροφητικά υλικά στο ταμπλό, στην επένδυση της οροφής, στο πίσω ράφι, στην επένδυση του πορτμπαγκάζ και στη μοκέτα του δαπέδου.

Στον τομέα της ασφάλειας βραβεύτηκε με 5 αστέρια και συγκέντρωσε 34 βαθμούς στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν κάτω από το νέο και αυστηρότερο σύστημα αξιολόγησης του Euro-NCAP. Το νέο Avensis Taxi Turbo Diesel είναι εφοδιασμένο με εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός εντελώς νέου αερόσακου γονάτου SRS 18-λίτρων για τον οδηγό, αερόσακο οδηγού και συνοδηγού, ενώ ο αερόσακος του οδηγού διαθέτει αισθητήρα θέσης, o οποίος ελέγχει την κίνηση του καθίσματος σε περίπτωση ατυχήματος. Οι πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας προσφέρουν προστασία στους εμπρός και πίσω επιβάτες στην περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Προκειμένου να τονίσει τη σπουδαιότητα της χρήσης των ζωνών ασφαλείας το νέο Toyota Avensis Taxi Turbo Diesel χρησιμοποιεί ένα σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας δύο σταδίων, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό ή τον συνοδηγό που δεν έχει δέσει τη ζώνη του.

Το νέο Avensis Taxi Turbo Diesel διαθέτει ισχυρή και άκαμπτη δομή αμαξώματος, η οποία σε συνδυασμό με το σύστημα ελάχιστης παραμόρφωσης της Καμπίνας- Minimal Intrusion Cabin System, περιορίζουν την παραμόρφωση της καμπίνας των επιβατών, αφού όλα τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί για να αποσβένουν και να διαχέουν την ενέργεια που εκλύεται σε περίπτωση ατυχήματος.

Εκτός από την άνεση, την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια μεγάλη έμφαση στο Toyota Avensis Taxi Turbo Diesel έχει δοθεί στο κόστος χρήσης του, αφού αυτό αποτελεί παράγοντα αποφασιστικής σημασίας για την απόλαυση του οχήματός από κάθε αυτοκινητιστή . Γι΄ αυτό η Toyota εξακολουθεί να επινοεί και να εφαρμόζει πρωτοποριακές λύσεις στοχεύοντας στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Το Avensis Taxi Turbo Diesel έχει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης χάρη στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης. Η σχεδίασή του επιτρέπει την ταχύτερη επισκευή σε περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.
Το Avensis Taxi Turbo Diesel διατίθεται στην Ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις: 2.0 SDN TD D-4D στην τιμή των 22.715 ευρώ και 2.0 SDN TD D-4D STYLE PLUS με κόστος απόκτησης 23.365 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ