top icon
Επικαιρότητα

Toyota: Νέα ενημέρωση για την ανάκληση

Σε νέα ενημέρωση για την υπόθεση της ανάκλησης των αυτοκινήτων της προχώρησε την πρώτη Φεβρουαρίου η Toyota Motor Europe

Σε σχέση με ότι ξέραμε δεν προστίθενται πολλά περισσότερα ενώ δεν αλλάζει η λίστα των μοντέλων που αφορά η ανάκληση. Η ιαπωνική εταιρεία βέβαια δίνει νέες λεπτομέρειες για τη φύση του ενδεχόμενου προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού συγκεκριμένων μοντέλων της λέγοντας ότι υπεύθυνη είναι η φύση των υλικών ανάμεσα σε δύο εφαπτόμενα και κινούμενα μέρη του πεντάλ. Λόγω φυσικής φθοράς αλλά και άλλων περιβαλλοντικών αιτιών (υγρασία και σκόνη) το πεντάλ μπορεί να φανεί σκληρότερο στη χρήση, αργό στην επαναφορά του και σε ακραίες περιπτώσεις να κολλάει σε μερικώς ανοικτή θέση.
 
Στη σχετική επίσημη φωτογραφία που δημοσιεύουμε φαίνονται καθαρά τα τμήματα που υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνισης προβλήματος καθώς και η λύση που δόθηκε με την προσθήκη μας ειδικής μεταλλικής μπάρας. Η εταιρεία συμβουλεύει: εάν διαπιστώσει κάποιος οδηγός Toyota κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού να ελέγξει το όχημα με απαλό και σταθερό πάτημα των φρένων. Κατόπιν το όχημα πρέπει να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο και να ενημερωθεί κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Στην Ελλάδα το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το 210 2808222.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ