top icon
Επικαιρότητα

Τραμ: από τις 15 Νοεμβρίου στη Βούλα

Στη Βούλα θα φτάνει από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου το Τραμ. Η επέκταση της γραμμής, μήκους 700 μέτρων, καθυστέρησε να δοθεί σε λειτουργία λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή. Στη Βούλα θα λειτουργήσει  τερματικός σταθμός, ολοκληρώνοντας τα έργα του Τραμ στα νότια προάστια. Η καθημερινή επιβατική κίνηση πιστεύεται ότι θα αυξηθεί κατά 2.500 επιβάτες, καθώς η επέκταση εξυπηρετεί εκτός των άλλων το νοσοκομείο Ασκληπιείο, την Ακτή Βούλας και το ΠΙΚΠΑ.
Στο πρόγραμμα τώρα εισέρχεται η επέκταση προς τον Πειραιά, αφού την άνοιξη του 2008 η Τραμ Α.Ε. θα προκηρύξει το συγκεκριμένο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η επέκταση του τραμ στο επίνειο των Αθηνών είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της Τραμ Α.Ε., αφού από τα έσοδα της γραμμής για Πειραιά εκτιμάται ότι θα καλύπτεται το 75% των λειτουργικών εξόδων της.
 
Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2008 διακόπτει τη λειτουργία του το τμήμα του Μετρό από την Εθνική Άμυνα ως το Αεροδρόμιο, προκειμένου να κατασκευασθούν οι τρεις νέοι σταθμοί σε Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή. Οι επιβάτες θα γίνει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν με δρομολόγια που θα διεξάγονται με λεωφορεία, αλλά και με τον Προαστιακό. Ο σταθμός του Νομισματοκοπείου θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2008, ενώ η λειτουργία των δύο υπόλοιπων σχεδιάζεται για το 2009. Την ίδια χρονιά θα λειτουργήσει και η επέκταση στο Ελληνικό, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινή επιβατική κίνηση του μετρό, που σήμερα αριθμεί 650.000 άτομα.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ