top icon
Επικαιρότητα

VW T-Cross Breeze concept

Ο προπομπός ενός crossover μοντέλου στο μέγεθος του Polo εντυπωσιάζει στη Γενεύη.

Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζαμε ότι στο Σαλόνι της ελβετικής πόλης η γερμανική εταιρεία θα παρουσίαζε ένα concept-προπομπό ενός crossover μοντέλου στο μέγεθος του Polo. Αυτό που δεν περιμέναμε, ήταν πως το πρωτότυπο αυτό θα ήταν cabriolet. Αυτό άραγε είναι ένα σημάδι ότι το crossover, όποτε κι αν προκύψει, θα περιλαμβάνει μια έκδοση με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή;

Το VW T-Cross Breeze έχει συνολικό μήκος 4.133 χιλιοστά, το οποίο το καθιστά λίγο μεγαλύτερο από το CrossPolo. Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.565 χιλιοστά, επιτρέποντας τετραθέσια εσωτερική διάταξη, αν και ο χώρος για τα πόδια των επιβατών στο πίσω μέρος φαίνεται να είναι περιορισμένος. Το πλάτος του ανοικτού crossover ανέρχεται σε 1.798 χιλιοστά, ενώ το ύψος του με την οροφή κλειστή είναι 1.563 χιλιοστά. Το εσωτερικό αποφεύγει τα συμβατικά πλήκτρα και τα κουμπιά, υπέρ της οθόνης αφής, στο ίδιο πνεύμα με το BUDD-e που εμφανίστηκε στην CES τον Ιανουάριο.

Το T-Cross Breeze έχει ένα μικρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 λίτρων, με 110 ίππους και 17,8 χλγμ. ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Η κατανάλωση του μικρού όμορφου crossover ανέρχεται στα 5 λίτρα ανά 100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 στα 115 γρ./χλμ. Η VW αναφέρει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 800 χιλιόμετρα. Το βάρος 1.250 κιλών T-Cross Breeze επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 10,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 188 χιλιόμετρα την ώρα.

Η VW αναφέρει επίσης ότι θα εισαγάγει στη γκάμα της ένα Golf μεγέθους crossover, που θα ακολουθεί τις σχεδιαστικές επιταγές του Τ-Roc.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ