top icon
Επικαιρότητα

World Car of the Year 2008

Πλέον απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την ανάδειξη του «παγκόσμιου αυτοκίνητου της χρονιάς 2008». Η διαδικασία εκλογής ξεκίνησε πέρυσι, στην έκθεση της Φρανκφούρτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Από τις 39 αρχικές υποψηφιότητες επιλέχθηκε η πρώτη δεκάδα, ενώ τώρα έχουν παραμείνει στο παιχνίδι μόνο τρία μοντέλα, τα Ford Mondeo, Mazda 2 και Mercedes C-Class. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να διατίθεται τουλάχιστον σε δύο ηπείρους, κατά το τρέχον έτος της ψηφοφορίας. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν 47 κορυφαίοι δημοσιογράφοι, από 24 χώρες.

Πέραν του τίτλου «World Car of the Year 2008» στα πλαίσια της εκδήλωσης θα αναδειχτούν και άλλοι τρεις νικητές, στις κατηγορίες «World Performance Car», «World Green Car» και «World Car Design of the Year».

Για τον τίτλο του Παγκόσμιου Σπορ Αυτοκινήτου 2008 διαγωνίζονται το Audi R8 με το «αδερφό» S5 και τη BMW M3. Με τη σειρά της, η τελική τριάδα του Παγκόσμιου Οικολογικού Αυτοκινήτου 2008, απαρτίζεται από τα Volkswagen Passat 1.9 TDI, BMW 118d Efficient Dynamics και SmartForTwo cdi. Τέλος, για τον τίτλο του καλύτερου σχεδιαστικά μοντέλου, στην τελική τριάδα έχουν παραμείνει το Audi R8 με το Mazda 2 και το Volvo C30.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ