top icon
Επικαιρότητα

Υποχρεώσεις ασφαλισμένων υπηκόων…

Ευθύνη και προς τις εταιρείες, στις οποίες ασφαλίζουν τα αυτοκίνητά τους, θα έχουν πλέον οι οδηγοί που εμπλέκονται σε ατυχήματα, αν διαπιστωθεί ότι οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή τοξικές ουσίες. Εννοείται ότι η κατάσταση μέθης θα πρέπει να αποδεικνύεται από αλκο-τέστ ή εξέταση από γιατρό του οδηγού που έχει αναμιχθεί σε ατύχημα. Οι χώρες στις οποίες οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και εξαιτίας αυτού αποζημιώνουν τις ασφαλιστικές τους εταιρείες, όταν προκαλέσουν ατύχημα, είναι οι εξής: Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία.
 
Η συγκεκριμένη αναφορά συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που υπέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στους αρμόδιους φορείς. Το νομοσχέδιο καθορίζει επίσης τη δυνατότητα επιβολής προστίμου από τα αρμόδια δικαστήρια, σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση ή καταθέτουν ψευδή στοιχεία ύστερα από πρόκληση ατυχήματος. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται επίσης και θέματα ισχύος της ασφάλισης με τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου, αλλά και από το πότε μπορεί να αρνηθεί η εταιρεία την αποζημίωση τρίτου, στην περίπτωση που έχει τερματιστεί το συμβόλαιο με τον ασφαλισμένο της.
 
Εμείς, σε όλα αυτά, ένα σχόλιο μόνο έχουμε να κάνουμε: καλώς εν μέρει, όμως οι ασφαλισμένοι οδηγοί –που δίνουν τα λεφτά τους άλλωστε και συντηρούν τον κλάδο της ασφάλισης- δεν χρειάζονταν πρόβλεψη προστασίας στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου; Εκείνοι δεν κινδυνεύουν από παρατυπίες εταιρειών, άραγε; Προφανώς το Υπουργείο Ανάπτυξης –με τη σύμφωνη γνώμη του ασφαλιστικού τομέα- τους εξέλαβε ως υπηκόους και όχι ως πολίτες…
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ