Tεχνολογία Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

Η γενέτειρα της Opel γίνεται «ηλεκτρική»

Το Rüsselsheim θα έχει έως το 2020 την υψηλότερη συγκέντρωση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πόλη του Rüsselsheim, η Opel και το RheinMain University «οδηγούν» τις εξελίξεις στην επέκταση της υποδομής φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Με χρηματοδότηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η εγκατάσταση περίπου 1.300 σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη, οι οποίοι θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές της, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη του RheinMain University, σε συγκροτήματα κατοικιών του gewobau Rüsselsheim, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων καθώς και σε εγκαταστάσεις δημοτικών Ιατρείων (GPR). Το φιλόδοξο project, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων €, θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

Μελλοντικά, κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, 400 ακόμα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες - 350 από τα οποία στις εγκαταστάσεις της Opel. Ενδεικτικά, το Αμβούργο, που σήμερα είναι η Νο1 πόλη της Γερμανίας σε υποδομή φόρτισης, έχει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης για 1,8 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την κατάταξη του Federal Association of Energy and Water Industry.

«Η μετάβαση στην ηλεκτρική μετακίνηση δημιουργεί ευκαιρίες για το Rüsselsheim. Η πόλη μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης, των ηλεκτρικών οχημάτων και της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία, χάρη σ’ αυτή τη μοναδική συνεργασία. Το project θα ενισχύσει την πόλη ως βιομηχανική περιοχή και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες στην καινοτομία», δήλωσε ο δήμαρχος, Udo Bausch.

Η συμβολή της Opel στο όλο project είναι ιδιαίτερα σημαντική.

«Η Opel γίνεται ηλεκτρική! Αυτή η υπόσχεση αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του στρατηγικού σχεδίου PACE!. Και προφανώς μία τεράστια επέκταση της υποδομής φόρτισης στα κεντρικά γραφεία μας στο Rüsselsheim είναι σημαντική. Αυτή είναι η εξέλιξη της ηλεκτρικής μας επέλασης», δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Χάρη στη συμμετοχή του RheinMain Univeristy, η πόλη του Rüsselsheim θα γίνει ένα απαράμιλλο αστικό εργαστήριο για την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία. Στην πορεία, θα διερευνηθούν τεχνικά θέματα, όπως η σταθερότητα της ηλεκτρικής παροχής και η ενσωμάτωση των φορτιστών στο δίκτυο, αλλά και κοινωνικο-οικονομικά θέματα, όπως η συμπεριφορά των οδηγών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις συνήθειες φόρτισης θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να προβλέψουν μελλοντικές απαιτήσεις από το ηλεκτρικό δίκτυο και θα τους βοηθήσουν να προσδιοριστούν οι ατομικές ανάγκες των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτός από τα 20 σημεία φόρτισης, το RheinMain University θα εγκαταστήσει και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να βελτιώνουν τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και να ελαχιστοποιούν την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου.

«Το πανεπιστήμιο συμβάλλει σημαντικά στην αστική εξέλιξη του Rüsselsheim με την έρευνά του για το συγκεκριμένο project. Επίσης υπογραμμίζει τη μέθοδο που επιλέξαμε, δηλαδή να ενισχύσουμε περαιτέρω το στρατηγικό ρόλο των πανεπιστημίων στα συστήματα καινοτομίας της περιοχής», δήλωσε ο Καθηγητής. Dr. Detlev Reymann, Πρόεδρος του RheinMain University.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου