top icon
Κόσμος

Η Rimac δίνει «άπιαστη» εγγύηση για την μπαταρία της Nevera

Χάρη σε μια σειρά καινοτομιών που ενσωματώνει, η Rimac είναι σε θέση να προσφέρει εγγύηση πολλών ετών για την μπαταρία της ηλεκτρικής Nevera, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό στα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι ιδιοκτήτες της κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου.

Η Rimac, γνωστή για τη μετεωρική της άνοδο τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να πρωτοπορεί στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας ανακοινώνοντας σήμερα ότι η μπαταρία υψηλής τάσης της «εξωφρενικής» Nevera των 1.914 ίππων υποστηρίζεται πλέον για νέους και παλιούς πελάτες με 8ετή εγγύηση, με απεριόριστα μάλιστα χιλιόμετρα για την εν λόγω περίοδο.

Κατασκευασμένη για να παρέχει ισχύ 1,4 MW, η μπαταρία της Nevera έχει χωρητικότητα 120 kWh και σχεδιάστηκε σύμφωνα τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές της κροατικής Rimac. Με σχεδίαση σε σχήμα Η -το οποίο επιλέχθηκε, σε αντίθεση με άλλες διατάξεις σε στιλ skateboard με επίπεδο δάπεδο, για να επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να κάθονται χαμηλά στο αυτοκίνητο, αντί να έχουν την αίσθηση ότι κάθονται «από πάνω»- υιοθετεί τη χημεία νικελίου-μαγγανίου-λιθίου, διαθέτοντας ψυκτικές πλάκες νερούγλυκόλης, οι οποίες περνούν μέσα από τις κυψέλες, αντί να βρίσκονται απλώς στην κορυφή ή στο κάτω μέρος τους, για να παρέχουν ακόμα πιο αποτελεσματική ψύξη σε ολόκληρη τη συστοιχία.

Ως αποτέλεσμα αυτού του καινοτόμου σχεδιασμού, η μπαταρία της Nevera παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων. Πέρσι, μάλιστα, το κροατικό hypercar σημείωσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 23 ρεκόρ ταχύτητας και απόδοσης μέσα μια μέρα, πραγματοποιώντας περίπου 30 σπριντ επιτάχυνσης με τέρμα το γκάζι σε λιγότερο από 8 ώρες, χωρίς αισθητή πτώση στην απόδοση του συσσωρευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις με βάση το πρωτόκολλο WLTP, η εν λόγω μπαταρία μπορεί να «δώσει» έως και 490 χιλιόμετρα αυτονομίας και μπορεί να φορτίσει με μέγιστη ισχύ έως και 500 kW, μια ταχύτητα που μόνο πολύ λίγοι δημόσιοι φορτιστές μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη στιγμή.

«Οι ηλεκτροκινητήρες μας δεν χρειάζονται συντήρηση εφ’ όρου ζωής και η μπαταρία μας καλύπτεται από εγγύηση για 8 χρόνια. Έτσι μπορείτε να περνάτε όλο σας το χρόνο απλά απολαμβάνοντας την οδήγηση», δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής της Bugatti Rimac, Hendrik Malinowski.

Η 8ετής εγγύηση της Rimac καλύπτει όλες τις σημαντικές βλάβες της μπαταρίας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία του Mate Rimac, που πλέον αποτελεί «ένα σώμα» με την Bugatti, υπόσχεται ότι στο τέλος της περιόδου εγγύησης το degradation της μπαταρίας δεν θα είναι χαμηλότερο του 75% της μέγιστης χωρητικότητάς της.

Rimac Nevera Battery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera Battery
  • Rimac Nevera Battery
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ