top icon
Κόσμος

Τα 23 ρεκόρ του ηλεκτρικού Rimac Nevera των 1.914 ίππων (video)

Το Rimac Nevera, το κροατικό hypercar με την τετραπλή ηλεκτρική καρδιά και τους 1.914 ίππους, σπάει τα χρονόμετρα καταρρίπτοντας ένα πλήθος ρεκόρ.

Το… επίπονο όσο και εξόχως απαιτητικό 0-400-0 χλμ./ώρα, το οποίο θεωρείται ως το απόλυτο τεστ απόδοσης σε ευθεία για κάθε exreme αυτοκίνητο που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και να ξεχωρίζει, είναι μια δοκιμή άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητα επιτάχυνσης, την αεροδυναμική απόδοση, την τελική ταχύτητα αλλά και την ισχύ πέδησης. Και τώρα το Rimac Nevera είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στην εν λόγω δοκιμασία, την οποία το κροατικό hypercar των 1.914 ηλεκτρικών ίππων ολοκλήρωσε σε χρόνο 29,93 δευτερολέπτων – πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα σε σχέση με τον κάτοχο του προηγούμενου ρεκόρ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Rimac Nevera εξασφάλισε συνολικά 22 επιπλέον ρεκόρ ταχύτητας κατέχοντας τώρα τον τίτλο για τα περισσότερα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν σε μια μόνο ημέρα.

Rimac Nevera

Τα ρεκόρ «έσπασαν» στις εγκαταστάσεις του Automotive Testing Papenburg (ATP), στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας τις ευθείες μήκους 4,0 χλμ. των εν λόγω «αθλητικών» εγκαταστάσεων και επαληθεύτηκαν-πιστοποιήθηκαν από την Dewesoft και την RaceLogic.

Rimac Nevera

Κατά τη διάρκεια της ημέρας που κατερρίφθησαν τα εν λόγω ρεκόρ, το εικονιζόμενο Rimac Nevera κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τις επίσημα πιστοποιημένες επιδόσεις του ολοκληρώνοντας την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε 1,74 δευτερόλεπτα (έναντι 1,85 δευτερλέπτων).

Rimac Nevera

Όπως αναφέρει η Rimac, όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης ολοκληρώθηκαν με το αυτοκίνητο να είναι εξοπλισμένο με τα νόμιμα για χρήση σε δημόσιο δρόμο ελαστικά Michelin Cup 2 R, αλλά και σε «μη προετοιμασμένη άσφαλτο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επίσημες ανακοινώσεις του κατασκευαστή.

Το δε αυτοκίνητο, κοσμούνταν ειδικά για την περίσταση, από ένα ειδικό livery εμπνευσμένο από την ηλεκτρική BMW M3 του 2011, το πνευματικό τέκνο του Mate Rimac.

Δείτε τη σχετική λίστα με τα ρεκόρ που κατέρριψε το Rimac Nevera αλλά…

Rimac Nevera

και το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ