top icon
Κόσμος

Η Rimac ετοιμάζει ταξί και θα το παρουσιάσει μέσα στη χρονιά

Η Rimac είναι γνωστή για τα ηλεκτρικά supercar και αυτό δεν θα αλλάξει, αλλά τώρα φαίνεται να κοιτάζει ένα νέα κομμάτι της αγοράς που αφορά τα ρομποτικά ταξί.

Σε νέα μονοπάτια φαίνεται να βαδίζει η Rimac που μέχρι τώρα έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με εντυπωσιακές κατασκευές, εκρηκτικών επιδόσεων. Πέρα από τα ηλεκτρικά supercar, τα οποία θα συνεχίζει να κατασκευάζει, βάζει πλώρη για αυτοκίνητα πιο μαζικής παραγωγής, όπως τα ρομποτικά ταξί.

Μέσα στο 2024 σκοπεύει να παρουσιάσει ένα τέτοιο ταξί, αρχικά ως πρωτότυπο εξέλιξης, με στόχο να το βγάλει στην παραγωγή μέσα στο 2026. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το project είναι περιορισμένες, με αυτό που έγινε γνωστό από βρετανικό περιοδικό, να αφορά την εξέλιξη, η οποία θα υποστηρίζεται από την Kia.

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι «θέλει να αλλάξει τη ζωή περισσότερων ανθρώπων» παρέχοντας φιλικές προς το περιβάλλον και εύκολες σε πρόσβαση αστικές μετακινήσεις.

Το όχημα αυτό αναμένεται να είναι αυτόνομο και να μην χρειάζεται υποστήριξη από άνθρωπο. Θα είναι «ένα αυτοκίνητο, αλλά εντελώς διαφορετικού τύπου από αυτά που γνωρίζουμε» τόνισε ο M. Rimac.

rimac nevera

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ