top icon
Κόσμος

Ρεκόρ τελικής ταχύτητας 275,74 χλμ./ώρα για το Rimac Nevera αλλά με… όπισθεν (+video)

Το ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ επιτάχυνσης. Πλέον, ήρθε η ώρα για ακόμα ένα. Αυτή τη φορά με όπισθεν.

Το 1967, η Lamborghini Miura έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που ξεπέρασε σε τελική ταχύτητα τα 270 χλμ./ώρα, χρησιμοποιώντας την ισχύ του V12 κινητήρα της. Σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά, το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Αλλά με όπισθεν.

Παρουσία των ανθρώπων του Guinness World Records και με την αρωγή των καταγραφικών οργάνων της Dewesoft, το Nevera κατέχει πλέον και επίσημα τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου κατά την κίνηση με όπισθεν. Όλα έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία, με τη Nevera να επιστρέφει στο μέρος όπου -νωρίτερα φέτος- είχε σπάσει περισσότερα από 20 ρεκόρ επιτάχυνσης και πέδησης σε μία μόνο μέρα, καθώς και στο σημείο στο οποίο κατέρριψε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας των 412 χλμ/ώρα. Αυτή τη φορά όμως, κινούμενο με όπισθεν, το Nevera «έπιασε» τα 171,34 μίλια/ώρα, ήτοι 275,74 χλμ./ώρα, κατακτώντας έτσι μια περίοπτη θέση στα βιβλία του World Guinness Records.

Rimac Nevera

Σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ή ακόμα και με πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το σύστημα κίνησης του Rimac Nevera δεν έχει γρανάζια, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες να είναι σε θέση να ωθούν το κροατικό EV είτε προς τα πίσω είτε προς τα εμπρός. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως τα 160 χλμ./ώρα 3,21 δευτερόλεπτα ή στα 320 χλμ./ώρα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα προς τα εμπρός, μπορεί να προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις και… προς τα πίσω.

Δείτε στη συνέχεια και τα οπτικά πειστήρια όπως αυτά δημοσιεύονται στο επίσημο κανάλι της Rimac στο YouTube:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ