top icon
Κόσμος

Drag race ανάμεσα στα Rimac Nevera, McMurtry Speirling και Red Bull Racing RB8. Ποιος ο νικητής; (video)

To ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων τα βάζει σε έναν διαφορετικό «αγώνα» με μονοθέσιο της Formula 1, και συγκεκριμένα με την RB8 του 2012, αλλά και με το McMurtry Speirling των 3,45 μ.

Στην ιδιότυπη αυτή κόντρα το ηλεκτρικό Rimac Nevera ξεκινά με μειονέκτημα. Αν και εξαιρετικά γρήγορο στην ευθεία, αλλά και ικανό να διανύσει αποστάσεις με εξαιρετική άνεση, δεν παύει να είναι ένα βαρύ hypercar με χώρους για δύο άτομα μαζί με τις αποσκευές τους.

Στον αντίποδα, η Red Bull Racing RB8, με την οποία ο Sebastian Vettel κέρδισε το στέμμα στο Π.Π. της Formula 1 τπ 2012, αλλά και το McMurtry Speirling, που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο φετινό Goodwwod Festival of Speed, είναι δύο «μηχανές» που εστιάζουν αποκλειστικά για χρήση σε πίστα με επιδόσεις… από άλλο πλανήτη.

Ωστόσο, το carwow δεν δίστασε να φέρει τις μοναδικές αυτές κατασκευές σε μία απευθείας αντιπαράθεση με το κροατικό hypercar. Στην πρώτη απόπειρα, το Rimac Nevera παρατάχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους αεροδιαδρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου έτοιμο να διεκδικήσει ένα ακόμα ρεκόρ έχοντας ήδη καταρρίψει περισσότερα από 20 μέσα στο 2023, συμπεριλαμβανομένων νέων παγκόσμιων ρεκόρ για επιτάχυνση 0-60 μίλια/ώρα, 0-100 μίλια/ώρα και 0-186 μίλια/ώρα.

Με έναν τεράστιο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται εξασφαλίζοντας κάθετη αεροδυναμική δύναμη που φτάνει τα 2.000 κιλά, το λιλιπούτειο McMurtry Speirling των 1.013 ίππων και ο εφεδρικός οδηγός της Red Bull Racing, Liam Lawson, στο τιμόνι της RB8 με τον V8 κινητήρα των 2,4 λίτρων και των σχεδόν 800 ίππων, ξεκίνησαν να επιταχύνουν δίπλα στο Rimac Nevera με τους τέσσερις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες. Παρά το γεγονός ότι το πανάλαφρο McMurtry Speirling ξεμάκρυνε πρώτο μετά τα πρώτα μέτρα, το Nevera των 1.914 ίππων… έβαλε το κεφάλι κάτω τερματίζοντας μπροστά και από τα δύο μονοθέσια, αμέσως μετά την ολοκλήρωση απόστασης ίσης με το ¼ του μιλίου.

Στη δεύτερη προσπάθεια, το McMurtry Sprirling τερμάτισε πρώτο, αλλά το Nevera της κροατικής Rimac πήρε ξανά το αίμα του πίσω αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ικανότητά του στην τελευταία προσπάθεια της ημέρας και στην επιτάχυνση εν κινήσει από τα 50 μίλα/ώρα έως και το ½ του μιλίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ