top icon
Κόσμος

McMurtry Speirling Pure: 1.013 ίπποι και 1 εκατομμύριο ευρώ για το λιλιπούτιο EV

Το McMurtry Speirling Pure είναι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτοτύπου που συνέτριψε πέρσι το ρεκόρ στην ανάβαση του Goodwood Festival of Speed.

Και πρώτα, οι απαραίτητες συστάσεις. Το McMurtry Speirling είναι ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό πρωτότυπο με μήκος μόλις 3,45 μ., το οποίο πέρσι έκλεψε -όχι άδικα- τα φώτα της δημοσιότητας καταρρίπτοντας με χρόνο 39,08 δλ. το ρεκόρ του VW ID. R στη διάσημη ανάβαση του Goodwood Festival of Speed.

Δείτε το σχετικό βίντεο του 2022:

Το ενδιαφέρον με το ασυνήθιστο σε μορφή αυτό όχημα δεν ήταν τόσο το περιορισμένο του μέγεθος (σ.σ.: το ύψος του είναι μόλις 1,02 μ. και το πλάτος 1,58 μ.), αλλά η παρουσία ενός ανεμιστήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιούνταν εξασφαλίζοντας στο McMurtry Speirling κάθετη αεροδυναμική δύναμη που έφτανε τα 2.000 κιλά.

McMurtry Speirling Pure

Σήμερα, η  McMurtry Automotive ανακοίνωσε ότι η έκδοση με την ονομασία Pure του καθ’ όλα εντυπωσιακού Speirling θα μπει στην παραγωγή με στόχο την παραγωγή 100 αντιτύπων. Κάθε ένα από αυτά, θα κοστίζει βέβαια 820.000 στερλίνες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ. Χωρίς φόρους, φυσικά.

Η έκδοση παραγωγής διαθέτει σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με το πρωτότυπο όχημα και συνολικό βάρος κάτω από 1.000 κιλά. Μάλιστα, ο «on-demand» πίσω ανεμιστήρας εμφανίζεται στην έκδοση παραγωγής βελτιωμένος σε απόδοση κατά 15%, χαρίζοντας ακόμα πιο υψηλή κάθετη αεροδυναμική δύναμη.

McMurtry Speirling Pure

Η McMurtry Automotive υπόσχεται ότι το Speirling Pure θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δλ., εξασφαλίζοντας συγχρόνως τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα.

Η ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα των 745 kW που βρίσκεται ενσωματωμένος στο e-axle των πίσω τροχών αντλείται από μια ελαφρύτερη κατά 15% μπαταρία με χωρητικότητα 60 kWh και κυψέλες με την υπογραφή της Molicel, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία για 10 flat-out γύρους στην πίστα του Silverstone μήκους 5,95 χλμ.

McMurtry Speirling Pure

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ