top icon
Επικαιρότητα

Renault Talisman Estate

Μετά την παρουσίαση του νέου Talisman τον Ιούλιο, στο σαλόνι της Φρανκφούρτης η Renault παρουσιάζει και την έκδοση Estate.

Η κατηγορία D αντιπροσωπεύει περισσότερες από 1εκ. πωλήσεις ανά έτος εκ των οποίων το 54% αφορά εκδόσεις estate. Το Talisman Estate φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της 4θυρης έκδοσης, με αυξημένη πρακτικότητα. Οι διαστάσεις είναι ίδιες και για τις δύο εκδόσεις, όμως η μεγάλη πίσω ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα στην έκδοση Estate επιτρέπει την ακόμα ευκολότερη φόρτωση του χώρου αποσκευών που φτάνει τα 572 λίτρα (1.700 με αναδιπλωμένα τα καθίσματα), ενώ παράλληλα επιτρέπει τη φόρτωση αντικειμένων με μήκος έως 1,116χλστ. (2,010χλστ.). Οι χώροι για τους επιβάτες είναι αντίστοιχα πλούσιοι με την 4θυρη έκδοση, με τους πίσω επιβάτες της έκδοσης Estate να απολαμβάνουν επιπλέον 30 χλστ. άνεσης για το κεφάλι τους.

Τα Renault Talisman και Talisman Estate μοιράζονται συστήματα υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης, ασφάλειας, αλλά και οδηγικής απόλαυσης. Αυτά είναι τα εξής:

Σύστημα Multi-Sense που επιτρέπει την προσωποποίηση της οδηγικής αίσθησης, αλλά και του εσωτερικού περιβάλλοντος μέσω 5 προγραμμάτων.

Σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση που τοποθετούν το Talisman στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά την ευελιξία, την άνεση και την ευκολία.

Σύστημα πολυμέσων R-Link 2 όπου μέσω μιας οθόνης 7 ιντσών (οριζόντια διάταξη) ή 8,7 ιντσών(κάθετη διάταξη) προβάλλονται και ελέγχονται πέρα από τις συνηθισμένες λειτουργίες (σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα, κλιματισμός, κτλ.) και τα οδηγικά βοηθήματα. Το μενού της οθόνης είναι πλήρως τροποποιήσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού επιτρέποντας του να έχει άμεση πρόσβαση σε όποια λειτουργία επιθυμεί.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως ενεργό cruise control, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, αυτόματη λειτουργία προβολέων, σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ορίων ταχύτητας, αυτόματο παρκάρισμα κ.α.

Τα Renault Talisman και Talisman Estate εφοδιάζονται με μια ευρεία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, που ξεχωρίζουν για την υψηλή απόδοση και παράλληλα την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Κινητήρες βενζίνης: Energy TCe 150 & 200 που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων

Κινητήρες Diesel: Energy dCi 110 & 130 (χειροκίνητο κιβώτιο ή EDC 6 σχέσεων), twin turbo Energy dCi 160 (EDC 6 σχέσεων).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ