top icon
Επικαιρότητα

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έμειναν από λάστιχο!

Από την υπουργική απόφαση για τον εντοπισμό και τη συμμόρφωση των ανασφάλιστων και των ανεξέλεγκτων αυτοκινήτων, που θα έφερναν και 100 εκατ. στα κρατικά ταμεία, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Τον Ιανουάριο του 2016 οι τηλεοράσεις της χώρας μας έπαιζαν μια απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, που συζητήθηκε πολύ. Σύμφωνα με αυτήν, όλα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα καταγράφονταν και οι κάτοχοί τους θα υποχρεώνονταν να τα ασφαλίσουν πάραυτα, πληρώνοντας και ένα παράβολο της τάξης των 250 ευρώ ο καθένας. Τα έσοδα που θα έμπαιναν στο ταμείο του κράτους (χωρίς να υπολογίζεται το 250άρι από κάθε όχημα) υπολογίστηκαν σε 45 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα μπήκαν στον προϋπολογισμό του 2016.

Αντίστοιχα, στην εξίσωση έλαβαν μέρος και 56 εκατομμύρια ευρώ (τα οποία επίσης μπήκαν στον προϋπολογισμό της χρονιάς εκείνης), που θα προέρχονταν από τη συμμόρφωση όσων δεν είχαν περάσει το αυτοκίνητό τους από έλεγχο στα ιδιωτικά και τα δημόσια ΚΤΕΟ. Το όλον, 101 εκατομμύρια σε ευρώ, αναγκαία για τα άδεια ταμεία του κράτους. Από τότε, τίποτα δεν έγινε και τίποτα δεν ακούστηκε, σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα παρέμειναν ανασφάλιστα, στα ιδιωτικά και στα δημόσια ΚΤΕΟ ακόμη περιμένουν τους καθυστερούντες, τα δε εκατομμυριάκια μέχρι τώρα δεν έχουν βρεί το δρόμο για το κρατικό πορτοφόλι. Οι αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού, ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεσή τους…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ