top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Seat Leon Cupra R

Επίσημη αποκάλυψη για την κορυφαία έκδοση της οικογένειας Leon.

Αυτή είναι η τρίτη κατά γενιά του Cupra R και όπως με καμάρι ανακοινώνουν σήμερα οι Ισπανοί της Seat, πρόεκιται για το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής που έχουν ποτέ κατασκευάσει. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Luca de Meo, ο επικεφαλής, με άλλα λόγια, της ισπανικής εταιρείας, το νέο Seat Leon Cupra R θα κατασκευαστεί σε μόλις 799 αντίτυπα. Το αξιοσημείωτο είναι πως θα είναι διαθέσιμο τόσο σε χειροκίνητη έκδοση, όσο και με το γνωστό, επίσης «6άρι», DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ομίλου VW, με τον γνωστό και μη εξαιρετέο 2λιτρο TSI κινητήρα να αποδίδει στην πρώτη περίπτωση 310 ίππους και στη δεύτερη 300. Φυσικά, η κίνηση θα περνά κατ’ αποκλειστικότητα στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικά, οι στιλίστες της Seat διακόσμησαν το νέο Cupra R με τμήματα από carbon στο εμπρός όσο και στο πίσω σπόλερ, στις πλευρικές ποδιές, στο διαχύτη αέρα που βρίσκεται στο τελείωμα του πίσω προφυλακτήρα, καθώς και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών. Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις αισθητικού περιεχομένου έγιναν, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε, στα εμπρός φτερά, ενώ διαφορετικοί είναι και οι αλουμινένιοι τροχοί.

Στο εσωτερικό –το οποίο μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτεται- η Seat έχει προσθέσει αλκαντάρα στο τιμόνι και τον επιλογέα, καθώς και διακοσμητικά «φιλέτα» από ανθρακονήματα σε αρκετά σημεία της καμπίνας. Όπως ανακοινώθηκε, οι διαθέσιμες χρωματικές επιλογές στο εσωτερικό θα είναι οι Midnight Black, Pyrenees Grey και Matte Grey.

Στα μηχανικά μέρη, οι Ισπανοί ανακοινώνουν πως ο εμπρόσθιος άξονας έχει διαφορετικό κάμπερ σε σχέση με τις απλές εκδόσεις Cupra, ενώ διαφορετικές είναι και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης DCC (Dynamic Chasis Control). Τέλος, επεμβάσεις έχουν γίνει και το σύστημα εξαγωγής του 2λιτρου κινητήρα, ενώ στα φρένα η ιταλική Brembo έχει για μια ακόμα φορά βάλει την υπογραφή της.

Η διάθεση των μόλις 799 αντιτύπων του νέου Seat Leon Cupra R θα ξεκινήσει στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε μια μια εβδομάδα από σήμερα, όταν η κορυφαία έκδοση του ισπανικού χάτσμπακ παρουσιαστεί και επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ