top icon
Επικαιρότητα

Carlos Tavares: Πιο παραγωγικά τα εργοστάσια της PSA σε σχέση με εκείνα της Opel

Ο ισχυρός άνδρας του γκρουπ PSΑ που πλέον ελέγχει πλήρως τις τύχες της Opel, ισχυρίζεται πως τα εργοστάσια των Citroen, Peugeot και DS είναι αυτή τη στιγμή πιο παραγωγικά σε σχέση με εκείνα της γερμανικής εταιρείας.

Τη σχετική δήλωση –που σίγουρα προμηνύει εξελίξεις στο στρατόπεδο της Opel στην οποία ασκούνται πλέον σαφείς πιέσεις από τους νέους ιδιοκτήτες της- πραγματοποίησε ο ίδιος ο Carlos Tavares μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Έχοντας προηγουμένως επισκεφτεί ο ίδιος τα εργοστάσια του διευρυμένου πλέον ομίλου εταιρειών που βρίσκονται στη Σαραγόσα της Ισπανίας και στο Russelsheim της Γερμανίας, ο CEO της PSA δήλωσε τα εξής:

«Αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ότι τα εργοστάσια της PSA είναι πιο παραγωγικά και πιο αποδοτικά από εκείνα της Opel. Περιμένω να δω μονάδες της Opel που να είναι καλύτερες από εκείνες της PSA, ώστε οι άνθρωποι της να μάθουν από αυτά».

Σύμφωνα με τους αναλυτές της LMC Automotive, το εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα λειτουργούσε υπό τη σκέπη της GM με παραγωγική δυναμική της τάξης του 78%, ενώ για εκείνο το Russelsheim στο μόλις 51%. Σε αντιδιαστολή, στις μονάδες παραγωγής της PSA στο Vigo της Πορτογαλίας και στο Sochaux της Γαλλίας κυμάνθηκε στο 78 και 83%, αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Opel/Vauxhall έχει εν ζωή έξι στο σύνολο μονάδες παραγωγής οχημάτων στη γηραιά ήπειρο: στο Ellesmere Port και Luton της Μ. Βρετανίας, στο Eisenach και Russelsheim της Μ. Βρετανίας, στη Σαραγόσα της Ισπανίας καθώς και στο Gliwice της Πολωνίας. Επιπρόσθετα, η γερμανική φίρμα διαθέτει αυτή τη στιγμή στις τάξεις της και τρεις μονάδες παραγωγής κινητήρων σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ