21 Νοε 2017

Δεν πάει Αμερική η Renault

Ο Carlos Ghosn ξεκαθάρισε πως η γαλλική εταιρεία δεν προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ. Αν μη τι άλλο, μέσα στα προσεχή χρόνια.

Carlos Ghosn

Αυτή τη στιγμή ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος έχει ισχυρή παρουσία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τόσο με τις Nissan και Infiniti, όσο και με τη Mitsubishi, που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της «συμμαχίας», η ομόσταβλη Renault θα παραμένει εκτός παιχνιδιού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και αυτό αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας απόφαση.

«Όχι, δεν σκεφτόμαστε καν αυτό το ενδεχόμενο. Τουλάχιστον, στο άμεσο μέλλον. Το να πάμε στις ΗΠΑ και να πουλάμε εκεί μερικά αυτοκίνητα είναι εύκολο. Ωστόσο, πρέπει η Renault να έχει εκεί μια πλήρη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ για να πετύχει. Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ ανταγωνιστική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carlos Ghosn.

Συνολικά, η περαιτέρω βελτίωση της εμπορικής επιρροής της «συμμαχίας» Renault-Nissan θα βασιστεί τα προσεχή χρόνια στην εξάπλωσή της στις αγορές της Ασίας. Και κυρίως στην Κίνα. Πρωταρχικός στόχος του Carlos Ghosn σε ορίζοντα 5ετίας είναι οι συνδυαστικές πωλήσεις των Renault, Nissan, Dacia και Infiniti να αγγίξουν σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2022 τις 14 εκ. μονάδες.

«Όπως όλοι γνωρίζουν η Nissan ξεκίνησε να ξεδιπλώνει την στρατηγική της στην Κίνα, η Renault μόλις ξεκινάει σε αυτή, ενώ η Mitsubishi ήδη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην αγορά αυτή», σημείωσε ο Carlos Ghosn.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «πακέτο» εταιρειών που ο Carlos Ghosn αυτή τη στιγμή διευθύνει κατάφερε να ταξινομήσει σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς 5,2 εκ. αυτοκίνητα, επίδοση καλύτερη από εκείνη του VW Group, κατά 400.000 μονάδες, αλλά και από την αντίστοιχη της Toyota, κατά περίπου 600.000._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Carlos Ghosn
  • Renault
Ετικέτες: