top icon
Κόσμος

O Carlos Ghosn ζητάει τώρα και τα ρέστα από τη Nissan

Ο Carlos Ghosn, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Nissan, μηνύει την ιαπωνική εταιρεία αλλά και 12 άτομα ζητώντας αποζημίωση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn, μήνυσε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ζητώντας ως αποζημίωση, μέσω αγωγής που κατέθεσε στην εισαγγελία Λιβάνου, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την μήνυση, ο Carlos Ghosn κατηγορεί μαζί με δύο άλλες εταιρείες και 12 άτομα για συκοφαντική δυσφήμιση και κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Carlos Ghosn απαιτεί 588 εκατομμύρια δολάρια ως απώλειες αποζημίωσης και κόστους, καθώς και 500 εκατομμύρια δολάρια σε τιμωρητικά μέτρα.

Carlos Ghosn

Η ιστορία (εν τάχει) του Carlos Ghosn

Ο Carlos Ghosn μετέβη στην Ιαπωνία το 1999 για να αλλάξει τις τύχες της Nissan, η οποία την εποχή εκείνη αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα. Αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος τόσο στη Nissan όσο και στη Renault, αλλά και πρόεδρος της Συμμαχίας.

Θυμίζουμε ότι ο Carlos Ghosn συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 και κατηγορήθηκε από την Nissan για οικονομικές παραβάσεις. Ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι η σύλληψή του ήταν μέρος μιας συνωμοσίας στελεχών της Nissan με στόχο να εμποδίσουν τη συγχώνευση της με την Renault, πρωτεργάτης της οποίας ήταν ο ίδιος Ghosn.

Ο Ghosn κατέφυγε στον Λίβανο στα τέλη του 2019, λέγοντας ότι δραπετεύει από ένα «στημένο σύστημα δικαιοσύνης στην Ιαπωνία».

Η σύλληψη του 69χρονου σήμερα Carlos Ghosn προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου στις σχέσεις ανάμεσα στη Nissan και Renault.

Οι σοβαρές και ευαίσθητες κατηγορίες εναντίον μου «θα μείνουν στο μυαλό των ανθρώπων για χρόνια», υποστήριξε ο Carlos Ghosn στη μήνυση που κατέθεσε, λέγοντας επίσης ότι «θα υποφέρει από αυτές για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς έχουν επίμονες και μακροχρόνιες επιπτώσεις».

Carlos Ghosn

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ