top icon
Κόσμος

Στον «αέρα» το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Carlos Ghosn (video)

Πρεμιέρα στο Netflix για το ντοκιμαντέρ «Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn» που επιχειρεί να σκιαγραφήσει μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης αυτοκινητικής σκακιέρας και γενικά την πορεία και εξέλιξη του «φαινομένου Ghosn».

Και πρώτα, οι απαραίτητες συστάσεις: το ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρει τον καθ’ όλα αποκαλυπτικό τίτλο «Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn», προβάλλεται και επίσημα πλέον στη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix και «υπογράφεται» σε επίπεδο σκηνοθεσίας από την Lucy Blakstad, η οποία έχει αποσπάσει ήδη δύο βραβεία Emmy και ένα BAFTA.

Η τελευταία της δουλειά, όπως είναι προφανές, επικεντρώνεται στον Carlos Ghosn, στον άνθρωπο, με άλλα λόγια, που άλλαξε τη μοίρα της Renault και της Nissan μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Michelin στη Βόρεια Αμερική.

Renault - Carlos Ghosn

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 95 λεπτών «περνούν» αρκετοί από τους πρώην συνεργάτες του Carlos Ghosn, καθώς και άνθρωποι που ποτέ δεν έχουν μιλήσει απευθείας μαζί του. Διάφορα άλλα άτομα «εκπροσωπούνται» από έναν ηθοποιό που εξηγεί ορισμένα γεγονότα που ήρθαν στο φως από τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ ή που τους παρουσιάστηκαν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.

Ο ίδιος ο Carlos Ghosn κλήθηκε να εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ (τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι δημιουργοί του), αλλά ο 68χρονος αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Carlos Ghosn

Σε κάθε περίπτωση, το «φαινόμενο Ghosn», που πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη πολύ περισσότερο για τα οικονομικά σκάνδαλα και την κινηματογραφική φυγή του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ από την Ιαπωνία και λιγότερο για τα επιτεύγματα του ως επικεφαλής των Renault και Nissan, παραμένει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο προσκήνιο. Και όχι άδικα.

Δείτε εδώ το σχετικό τρέιλερ:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ