top icon
Κόσμος

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Carlos Ghosn

Οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Carlos Ghosn.

Ο Carlos Ghosn δήλωσε έκπληκτος από το διεθνές ένταλμα που ζήτησε ένας Γάλλος δικαστής, το οποίο συνδέεται με μια έρευνα των τοπικών αρχών που σχετίζεται με καταγγελίες για ύποπτες ροές χρημάτων σε αντιπροσωπεία του Ομάν.

Ο Carlos Ghosn, ο αρχιτέκτονας της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi, αμφισβητεί πολλές έρευνες από τότε που διέφυγε, στα τέλη του 2019, στον Λίβανο από την Ιαπωνία, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος μια σειρά καταγγελιών και διώξεων για διάφορες οικονομικές ατασθαλίες.

«Προκαλεί έκπληξη, ο Carlos Ghosn πάντα συνεργαζόταν με τις γαλλικές αρχές», δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ στη Γαλλία, απαντώντας σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφορικά με το διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του

Ο Carlos Ghosn άσκησε εκ νέου κριτική στο σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας σε συνέντευξή του στο γαλλικό BFM TV, ενώ δήλωσε ότι ελπίζει μια μέρα να μπορέσει να ταξιδέψει ξανά στον κόσμο ελεύθερα.

«Πρέπει να κριθώ αθώος», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει να μπορέσει να «καθαρίσει» το όνομά του σύντομα μέσω του δικαστικού συστήματος.

Ο Carlos Ghosn, ο οποίος έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία, παραμένει στο πατρικό του σπίτι στον Λίβανο. Θυμίζουμε ότι η χώρα δεν τηρεί συνθήκη έκδοσης με την Ιαπωνία ακολουθώντας μια γενικότερη πολιτική μη έκδοσης των υπηκόων της.

Carlos Ghosn

Η εισαγγελία της πόλης Nanterre επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι εκδόθηκαν από τον τοπικό ανακριτή πέντε διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Carlos Ghosn και τους σημερινούς ιδιοκτήτες και πρώην διευθυντές της εταιρείας διανομής οχημάτων Suhail Bahwan Automobiles στο Ομάν.

Ο δικηγόρος του Suhail Bahwan είπε ότι ο πελάτης του αρνήθηκε ότι συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στα αδικήματα που αναφέρονται στο ένταλμα.

«Έχει ήδη προσκομίσει αποδείξεις για την αθωότητά του και είναι στην πλήρη διάθεση του γαλλικού δικαστικού συστήματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι η έρευνα που διεξήγαγαν οι ιαπωνικές αρχές οδήγησε στην «αποκαθήλωση» του Carlos Ghosn, ο οποίος μετά τη σύλληψη του και τον κατ’ οίκον περιορισμό που του επεβλήθη διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος σε ένα… μουσικό κουτί σε ένα ιδιωτικό τζετ.

Σήμερα, οι Γάλλοι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Carlos Ghosn διοχέτευσε για ιδιωτική χρήση πολλά εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια της Renault μέσω του διανομέα αυτοκινήτων του Ομάν, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός γιοτ μήκους 120 ποδιών.

Carlos Ghosn

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ