top icon
Επικαιρότητα

Δύο νέοι κινητήρες για την Alfa Romeo Stelvio

Το ιταλικό SUV παρουσιάσει δύο ακόμα εκδοχές των υπαρχόντων κινητήρων της γκάμας, με τη μια εξ αυτών μάλιστα να συνδυάζεται για πρώτη φορά με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η Alfa Romeo ενισχύει τη γκάμα της Stelvio ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη διάθεσης δύο ακόμα εκδόσεων. Η πρώτη θα κινείται από τον γνωστό 4κύλινδρο και 2λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 200 ίππους και ροπή 300 Nm στις μόλις 1.750 σ.α.λ.. Η ιταλική εταιρεία επισημαίνει στην επίσημη ανακοίνωσή της πως διαθέτει άμεσο ψεκασμό με πίεση λειτουργίας 200 bar και αλουμινένια κεφαλή σε συνδυασμό με το γνωστό ηλεκτοϋδραυλικό σύστημα MultiAir εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,2 δλ. και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Pratola Serra, συνεργάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της Alfa Romeo και τετρακίνηση.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα πετρελαίου, πρόκειται για τον επίσης γνώριμο 4κύλινδρο των 2,2 λίτρων, ο οποίος είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει 180 ίππους και ροπή 450 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Διαθέτει δε αλουμινένια κεφαλή, υπερσυμπιεστή με αισθητήρα ταχύτητα, καθώς και την τελευταία γενιά των συστημάτων MultiJet II και Injection Rate Sharping (IRS) που λειτουργούν με πίεση 2.000 bar. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, ο εν λόγω κινητήρας, που με τη σειρά του παράγεται στη μονάδα Termoli, εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. Σε ότι αφορά στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, η Alfa Romeo ανακοινώνει πως οι τυποποιημένες τους τιμές είναι 4,7 λιτ./100 χλμ. και 127 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. Η ουσιαστικότερη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις έγκειται στο γεγονός ότι η ισχύς «περνά» μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου των Ιταλών αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις τιμές και το χρόνο διάθεσής των εν λόγω εκδόσεων στην ελληνική αγορά._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε την Alfa Romeo Stelvio στις Άλπεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ