top icon
Κόσμος

H Alfa Romeo Milano μετονομάζεται σε Alfa Romeo Junior!

Δεν πρόκειται για τρολάρισμα: Η Alfa Romeo αποφάσισε να μετονομάσει το νέο της SUV από Milano σε Junior μετά τις έντονες επικρίσεις της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση του ονόματος μιας πόλης της Ιταλίας σε ένα αυτοκίνητο που παράγεται στην Πολωνία.

Η Alfa Romeo πήρε την απόφαση να μετονομάσει τη νέα Milano σε Junior ύστερα από τις έντοντες αντιπαραθέσεις της μιλανέζικης φίρμας και μέλους του ομίλου Stellantis με αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίες πυροδοτήθηκαν δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου την περασμένη Τετάρτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε προ ολίγου ότι η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του νέου SUV για να αποφευχθεί περαιτέρω σύγκρουση.

Alfa Romeo Milano

«Όταν περνά κανείς σε πολιτικές συζητήσεις, χάνει αμέσως τους μισούς αγοραστές του. Θέλαμε να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato σε συνέντευξη Τύπου.

Ο CEO της Alfa Romeo πρόσθεσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της αλλαγής του ονόματος θα είναι αμελητέος, δεδομένου ότι η παραγωγή τoυ μικρού SUV της ιταλικής φίρμας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Το όνομα Junior έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλά μοντέλα της Alfa Romeo στο παρελθόν. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε με την GT 1300 Junior τον Σεπτέμβριο του 1966.

Alfa Romeo Milano

Η Milano – και πλέον Junior – θα κατασκευάζεται όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, μαζί με τα αδελφά μοντέλα Jeep Avenger και Fiat 600, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η Junior θα είναι η πρώτη Alfa Romeo που θα παράγεται εξ ολοκλήρου εκτός Ιταλίας αλλά και το πρώτo EV στην ιστορία της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Milano έπρεπε να κατασκευαστεί εκτός Ιταλίας για να είναι ανταγωνιστική.

«Εάν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, η Milano θα ξεκινούσε από περίπου 40.000 ευρώ αντί για 30.000 ευρώ, περιορίζοντας τις δυνατότητές της στην αγορά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο CEO της Stellantis.

Alfa Romeo Milano

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ