top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Lamborghini Miura

Ο Paolo Stanzani, μαζί με τους Marcello Gandini, Gian Paulo Dallara και Bob Wallace, άλλαξαν για πάντα τη μοίρα της μικρής ιταλικής εταιρείας από τη Σαντ’Άγκατα.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν όσο ελάχιστοι στη δημιουργία της θρυλικής Lamborghini Miura. Ο Paolo Stanzani γεννήθηκε στην Μπολόνια τον Ιούλιο του 1936 και αφού τελείωσε τις σπουδές του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο της γενέτειρας του, εντάχθηκε στους κόλπους της Lamborghini το 1963 ως βοηθός του τότε Τεχνικού Διευθυντού της, Gian Paulo Dallara, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο διάσημο ιταλικό ταύρο από τη Σαντ’Άγκατα τα χρόνια που ακολούθησαν από ποικίλα πόστα. Το 1967, ο Stanzani αναλαμβάνει μαζί τον σχεδιαστή Marcello Gandini, τον οδηγό εξέλιξης, Bob Wallace αλλά και τον ίδιο τον Τεχνικό Διευθυντή της μάρκας, Gian Paulo Dallara, να φέρουν εις πέρας ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα για τη Lamborghini: τη δημιουργία ενός σπορ κουπέ αυτοκινήτου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Αμέσως μετά τη γέννηση της Miura, o Stanzani αναλαμβάνει την ηγεσία του Τεχνικού Τμήματος παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Dallara. Υπό την καθοδήγησή του, η Lamborghini κατάφερε τα μετέπειτα χρόνια να δημιουργήσει πολλά ακόμη θρυλικά μοντέλα, όπως οι Miura S και SV, αλλά και οι Espada, Jarama και Uraccο. Και, φυσικά, η εξίσου μοναδική Countach._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ