top icon
Επικαιρότητα

Το εκκεντρικό πρωτότυπο K-EV των Qoros και Koenigsegg

Μια «κοινοπραξία» με διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση και προηγμένο τεχνολογικό προφίλ ανάμεσα στη σουηδική Koenigsegg και την ανερχόμενη κινεζική Qoros.

Το Κ-EV είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτότυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Όχι μόνο επειδή φέρει την υπογραφή της Koenigsegg, η οποία συνέβαλε τα μάλα στην εξέλιξή του, αλλά πρωτίστως επειδή το αμιγώς ηλεκτρικό K-EV καταφέρνει να εισάγει νέα… ήθη στον τομέα του σχεδιασμού. Σήμα κατατεθέν του πρωτοτύπου είναι οι ασύμμετρες και διαφανείς για την περίσταση πόρτες του, με εκείνη του οδηγού να ανοίγει προς τα πάνω σε στιλ φτερά γλάρου και τις πίσω να «γλιστρoύν» με την αρωγή ειδικά διαμορφωμένων οδηγών με φορά αντίθετη της κίνησης του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Στην παραγωγή ο κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους της Koenigsegg

Από εκεί και πέρα, το Qoros K-EV των 5 μ. είναι «χτισμένο» πάνω σε ένα carbon monocoque, το οποίο φιλοξενεί στα σωθικά του τέσσερις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 870 ίππους. Ο αντίπαλος του Tesla Model S είναι σε θέση, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,7 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τους κινέζους, το Qoros K-EV είναι εφοδιασμένο με μπαταρίες 107 kWh οι οποίες μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά ή μέσω συμβατικών καλωδίων παρέχοντας μέγιστη αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 χλμ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ