top icon
Κόσμος

Hayabusha εναντίον Tesla και Koenigsegg – Ποιο είναι ταχύτερο

Ο παρουσιαστής του carwow πίσω από το τιμόνι του Koenigsegg Agera τα βάζει με ένα Tesla Model S Plaid και μια Suzuki Hayabusa turbo.

Ο Mat Watson, ο παρουσιαστής του carwow έχει συνηθίσει τους φίλους του καναλιού του σε κόντρες με πολλά άλογα. Σ’ αυτή την περίπτωση τον βλέπουμε πίσω από το τιμόνι ενός Koenigsegg Agera RST, το οποίο είναι ιδιαίτερα σπάνιο, καθώς έχει κυκλοφορήσει μόνο σε 25 μονάδες. Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου που ξεχωρίζει για την πιο πολυτελή πλευρά της και την ιδιαίτερη βαφή της.

Εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5,0 λίτρων twin-turbo που αποδίδει 1.360 ίππους και 1.570 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι 1.390 κιλά. Η τιμή της εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Koenigsegg Agera RST

Koenigsegg Agera RST

Από την άλλη, δίπλα του στέκεται το κορυφαίο Tesla Model S Plaid, το οποίο διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, με την κίνηση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς. Αποδίδει 1.020 ίππους και 1.420 Nm ροπής. Το βάρος στην περίπτωση του ηλεκτρικού μοντέλου φτάνει τα 2.190 κιλά. Η εργοστασιακή τιμή της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα είναι 2,1 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 322χλμ./ώρα. Η τιμή του στην Ελλάδα είναι 136.490 ευρώ.

Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid

Δίπλα στα δυο αυτοκίνητα στέκεται μια μοτοσικλέτα. Όχι οποιαδήποτε, αλλά η Suzuki Hayabusa. Αυτή εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή αποδίδει 380 ίππους και 280 Nm ροπής. Το βάρος της φτάνει στα 257 κιλά.

Άραγε μπορεί το σπάνιο και άκρως εντυπωσιακό σε εμφάνιση και προδιαγραφές Koenigsegg Agera RST να τα βάλει με το ηλεκτρικό Tesla και την Hayabusa; Δείτε παρακάτω στο video του carwow.

suzuki hayabusa

Suzuki Hayabusa

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ