top icon
Επικαιρότητα

Έως και 1.6 εκ. € για ένα Peugeot 908 HDi FAP Le Mans

Η RM Sotheby’s δημοπρατεί στις 14 Μαΐου ένα (ακόμα) αγωνιστικό κόσμημα.

Την κίνηση στη θρυλική αυτή κατασκευή παρέχει ένας πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 5,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους, συνδυαζόμενος μ' ένα σειριακού τύπου κιβώτιο 6 σχέσεων. Το συγκεκριμένο αντίτυπο τερμάτισε το 2008 στον πιο φημισμένο αγώνα αντοχής του πλανήτη, τις 24 Ώρες του Μαν, στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ το 2010 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 1.000 χλμ. του Algarve. Οι τρεις pole positions και οι τέσσερεις ταχύτεροι γύροι σε αγώνα συγκαταλέγονται, επίσης, στο αγωνιστικό του παλμαρέ.

Το εν λόγω Peugeot 908 HDi Le Mans με αριθμό πλαισίου 005, κατασκευάστηκε στα τέλη του 2007 πραγματοποιώντας την επίσημη αγωνιστική του πρεμιέρα στις 11 Ιούνιου του επόμενου χρόνου στις 24 Ώρες του Μαν. Αξίζει να προσθέσουμε πως το συγκεκριμένο «κομμάτι» κατασκευάστηκε από… ανάγκη, προκειμένου να αντικαταστήσει το προκάτοχο αντίτυπό του, το 004, όταν το τελευταίο καταστράφηκε ολοσχερώς σε ατύχημα που έλαβε χώρα σε δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούσε την εποχή εκείνη η γαλλική εταιρεία.

Στο πηδάλιο του Peugeot 908 HDi Le Mans Νο 005 βρέθηκαν κατά καιρούς οι πιλότοι Nicolas Minassian, Marc Gene, καθώς και ο Π. Π. της F1, Jacques Villeneuve.

Φυσικά, το εν λόγω τετράτροχο, το οποίο ο οίκος RM Sotheby’s φιλοδοξεί να πουλήσει με αντίτιμο που θα κυμαίνεται από 1,2 έως και 1,6 εκ. €, απεσύρθη από την ενεργό δράση το 2010, μαζί με τη συμμετοχή της γαλλική εταιρείας στο θεσμό των αγώνων αντοχής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ