top icon
Επικαιρότητα

Δημοπρασία με άρωμα WRC

O φημισμένος οίκος RM Sotheby’s διοργανώνει δημοπρασία όπου μεταξύ άλλων, διατίθενται τρία αυτοκίνητα που θα προκαλέσουν… ταχυκαρδία στους φίλους των ράλλυ.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s, που εδρεύει στις Η.Π.Α., είναι ένας από τους πιο γνωστούς στον κόσμο. Η επερχόμενη δημοπρασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου, έχει έντονο άρωμα WRC, αφού περιλαμβάνει τρία επιβατικά αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν ώστε να λάβει δελτίο Αναγνώρισης το αντίστοιχο αγωνιστικό που συμμετείχε στο WRC, γνωστά και ως “homologation cars”.

Κατά σειρά παλαιότητας, θα διατεθούν μια Lancia Fulvia 1.6 HF (1972), ένα Audi Quattro (1983) και μια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II (1995).

Lancia Fulvia HF

Lancia Fulvia 1.6 HF Series 2 Fanalino (1972)

Το πρώτο μοντέλο της Lancia, που χρησιμοποιήθηκε ώστε να λάβει Δελτίο Αναγνώρισης το αντίστοιχο αγωνιστικό για ράλλυ, ήταν η Lancia Fulvia 1.2 HF, γνωστή και ως “Hi-Fi”, το 1966. Η δεύτερη γενιά, με τον κωδικό “Series 2”, παρουσιάστηκε το 1971 και διέθετε κινητήρα 1,6 λίτρων V4, κιβώτιο 5 σχέσεων και αναθεωρημένη ανάρτηση. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Fulvia “Fanalone”, αυτή η γενιά διέθετε μικρότερα φωτιστικά σώματα, εξ ου και το προσωνύμιο “Fanalino”. Η αγωνιστική επιτυχία της Fulvia ήταν δεδομένη, αφού σχεδόν σε κάθε πρωτάθλημα της Ευρώπης, πρωταγωνιστούσε μια “Hi-Fi”.

Η συγκεκριμένη κόκκινη Fulvia, συμμετείχε σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων μεταξύ 2008 και 2014, κατακτώντας νίκες και τερματίζοντας στο βάθρο σε Ιταλία, Γαλλία και Μόντε Κάρλο, ενώ έλαβε μέρος 6 συνεχείς φορές, στο Ιστορικό Μόντε Κάρλο. Τον Νοέμβριο 2014, αγοράστηκε από την ομάδα Estense και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου παρέμεινε σε αγωνιστική κατάσταση.

Audi Quattro

Audi Ur-quattro (1983)

Ένα αυτοκίνητο-επανάσταση, αφού εισήγαγε την τετρακίνηση στα ράλλυ και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εποχή του Group B. Το Quattro βρέθηκε στην παραγωγή μεταξύ 1980-1991, όμως στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) προσφέρθηκε σε μόλις 763 αντίτυπα, μεταξύ 1983-1986.

Αυτό το -επίσης κόκκινο- Quattro διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,1 λίτρων, με 5 κυλίνδρους εν σειρά. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης του, φρόντισε ώστε να του προσδώσει τις απαραίτητες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως τροχούς αλουμινίου Ronal, μεγαλύτερα φρένα, αμορτισέρ της Koni και ευρωπαϊκά φωτιστικά σώματα ή προφυλακτήρες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών, το Quattro έχει κάνει συνολικά 53.000 μίλια (85.295 χιλιόμετρα), μόλις 2.000 (3.218 χιλιόμετρα) εκ των οποίων, τα τελευταία 28 χρόνια,

Lancia Delta HF Integrale

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II (1995)

Ένα αυτοκίνητο που λατρεύεται από τους φίλους της αυτοκίνησης και των ράλλυ. Η Lancia Delta HF Integrale Evoluzione παρουσιάστηκε το 1991 για το Δελτίο Αναγνώρισης του αγωνιστικού μοντέλου, ενώ μια δεύτερη εξέλιξη εμφανίστηκε το 1993, όταν η Lancia αποσύρθηκε από το WRC.

Με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα ισχύος 212 ίππων, τετρακίνηση και μια προηγμένη ECU της Magnetti Marelli, αυτό το μοντέλο που προσφέρεται σε χρώμα Blue Lagos, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην κίτρινη λωρίδα. Πρόκειται για ένα από τα 215 αυτοκίνητα που παράχθηκαν με αυτό το χρώμα και από τα ελάχιστα, που διαθέτουν air condition. Αυτή η Lancia Delta HF Integrale βρέθηκε αρχικά στη Γερμανία, έπειτα στην Ιταλία και από το 2018 στις ΗΠΑ, έχοντας κάνει 24.240 μίλια (39.010 χιλιόμετρα) σε 26 χρόνια. Τον περασμένο Απρίλιο, δέχθηκε εκτενείς περιποιήσεις με αντικατάσταση σε μπαταρία, ιμάντες χρονισμού, φίλτρα λαδιού κ.α.

Εκτός από τα αυτοκίνητα που σχετίζονται με το WRC, στη δημοπρασία θα πωλούνται μια BMW M3 Sport Evolution και μια Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II που συμμετείχαν στο DTM το 1990, καθώς και μια Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 από το ίδιο πρωτάθλημα, το 1989.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ