top icon
Επικαιρότητα

Group Renault: 21 ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα έως το 2022

Ο Carlos Ghosn ανακοίνωσε τα πλάνα του διευρυμένου πλέον ιαπωνο-γαλλικού γκρουπ για την προσεχή 5ετία.

Υπό την ομπρέλα της ονομασίας Drive the Future, το Group Renault (Renault-Nissan-Mitsubishi) γνωστοποίησε σήμερα τις κινήσεις αλλά και το πλήθος των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα παρουσιάσει έως το 2022. Πιο συγκεκριμένα, από τις 21 αυτές νέες προτάσεις, οι 8 θα είναι αμιγών ηλεκτρικές, με τις υπόλοιπες να επωφελούνται της εν λόγω τεχνολογίας συνδυάζοντας κάτω από το καπό τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Και τα 21 αυτά οχήματα θα βασιστούν σε μια νέα ευέλικτη πλατφόρμα, από την οποία θα προκύψουν για όλα τα μέλη του γκρουπ ηλεκτροκίνητα μοντέλα από τις κατηγορίες B, C και D.

Ιδιαίτερη επισήμανση στο αναπτυξιακό αυτό πλάνο γίνεται και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η οποία αναμένεται από το επίπεδο 2 έως και 4 να ενσωματωθεί σε 15 από τα νέα ηλεκτροκίνητα αυτά μοντέλα. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας των τριών εταιρειών τόνισε πως από το 2019 και εξής, συγκεκριμένα μοντέλα της κατηγορίας Β (super mini) θα εξοπλίζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογική κατάκτηση.

Για όλα τα παραπάνω, το Group Renault αναμένεται να επενδύσεις σε έρευνα, εξέλιξη και κατασκευαστικές υποδομές περί τα 18 δις ευρώ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ