top icon
Επικαιρότητα

H BMW «αποφασίζει» για το νέο i5

Πότε και σε ποια μορφή θα δούμε το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της οικογένειας «i»; H BMW δηλώνει πως πολύ σύντομα θα έχει διαθέσιμες όλες τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνου πωλήσεων και μάρκετινγκ για το σύνολο των μαρκών του BMW Group, Ian Robertson, η στιγμή για την ανακοίνωση του χρόνου λανσαρίσματος, αλλά και του τύπου του αμαξώματος για το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας «i», πλησιάζει. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι Βαυαροί πραγματοποιούν τους τελευταίους τους… υπολογισμούς προκειμένου να καταλήξουν αν το νέο i5, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται το νέο τους «τέκνο», θα είναι μια επιμηκυμένη έκδοση του i3 με MPV χαρακτηριστικά ή ένα εξίσου «προχωρημένο» ηλεκτρικό σεντάν, που θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του επερχόμενου από τη… Δύση, Tesla Model 3.

Κατά πάσα πιθανότητα, η λύση του… μυστηρίου αναμένεται να γίνει την επόμενη άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2016, περίοδο που η «μαμά» BMW κλείνει έναν αιώνα από την ίδρυσή της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Βαυαρική εταιρεία αναμένεται να έχει έτοιμη μια πρωτότυπη μορφή του νέου i5, και όχι την τελική, σε μια ύστατη προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού απέναντι στο συγκεκριμένο project.

Ο Ian Robertson παραδέχτηκε σε δηλώσεις του σε βρετανικό αυτοκινητικό μέσο ενημέρωσης πως οι ισχνές πωλήσεις του «μικρού» i3 καθορίστηκαν άμεσα από την ίδια τη ζήτηση και λιγότερο από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα πρώτα κατασκευαστικά βήματα του μοντέλου. Επ’ αυτού, ο Ian Robertson δήλωσε:

«Πολλοί είναι οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν [τις πωλήσεις του i3]. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ανησυχία των καταναλωτών για την αυτονομία κίνησης, τα κίνητρα που παρέχει ή όχι η πολιτεία σε συγκεκριμένες αγορές καθώς και το κόστος του καυσίμου, ειδικά στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι πωλήσεις του i3 παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του  % από χρονιά σε χρονιά. Το i3 είναι το τρίτο ηλεκτρικό όχημα σε πωλήσεις στον κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι πως όλα τα βήματα που έχουμε κάνει με τα μοντέλα της σειράς i είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σε αντίθεση, το μεγαλύτερο i8 θεωρείται ένα σαφώς πιο επιτυχημένο σε εμπορικό επίπεδο μοντέλο, καθώς οι λίστες αναμονής των δυνητικών του αγοραστών ανά την υφήλιο είναι ήδη μακροσκελείς._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ