top icon
Επικαιρότητα

H νέα Alfa Romeo Giulietta μπορεί να είναι πισωκίνητη!

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του βρετανικού αυτοκινητικού Τύπου επικαλούμενο δηλώσεις «εκ των έσω» που έμμεσα επιβεβαιώνουν την πιθανή «αλλαγή πλεύσης» στη φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης της νέας Giulietta. Eνός αυτοκινήτου μάλιστα που –καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα βασίζεται στο δάπεδο της μεγαλύτερης Giulia.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των επιβατικών οχημάτων της Fiat Chrysler Automobiles, Alberto Dillilo, επιβεβαίωσε και επίσημα σε πρόσφατο event που πραγματοποιήθηκε παρουσία μεσαίων αλλά και ανώτερων στελεχών του αμερικανοιταλικού ομίλου, πως η νέα Alfa Romeo Giulietta, η οποία αναμένεται σύμφωνα με το 5ετές πλάνο ανάπτυξης των Ιταλών να δει το φως της δημοσιότητας το 2017, θα βασίζεται σε μια κοντύτερη εκδοχή του πατώματος στο οποίο «πατά» η μεσαία Giulia. Σε ερώτηση αναφορικά με το αν αυτό σημαίνει πως και το νέο μικρομεσαίο «χατς» της μιλανέζικης φίρμας θα είναι πισωκίνητο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη μεσαία ιταλική μπερλίνα, ο Dillilo δήλωσε με νόημα πως «από τεχνική σκοπιά, κάτι τέτοιο είναι εφικτό», αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Η αλήθεια είναι πως μια επιλογή σαν και αυτή, εκτός του ότι θα… τρέλαινε του απανταχού Alfisti, σε επιχειρηματικό επίπεδο, θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα το ρυθμό απόσβεσης του κόστους εξέλιξης του δαπέδου Giorgio, μιας και το τελευταίο θα χρησιμοποιείται-αξιοποιείται έτσι σε περισσότερα από ένα μοντέλα της Alfa Romeo. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα άφηνε ανοικτή μια ακόμα «πόρτα» για την ιταλική εταιρεία και την premium, όπως επιθυμούν να είναι, νέα Giulietta: αυτή της τετρακίνησης. Ας μην ξεχνάμε πως τόσο το Audi A3, όσο και η σειρά 1 της BMW, που σύντομα θα γυρίσει σελίδα υιοθετώντας την προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL, διαθέτουν σήμερα στη γκάμα τους εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Κατά την πάγια τακτική της, η Alfa Romeo δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει τις εν λόγω «διαρροές», αφήνοντας έτσι τον ειδικό αυτοκινητικό τύπο να δημιουργεί για λογαριασμό της το κατάλληλο… κλίμα.

Προς το παρόν, πάντως, η ιταλική εταιρεία επικεντρώνει την προσοχή της στο λανσάρισμα της νέας Giulia, που αισίως αναμένεται μέσα στο 2016, καθώς και στο ντεμπούτο του νέου της SUV, για το οποίο όλοι αναμένουμε περισσότερες και επίσημες, αυτή τη φορά, πληροφορίες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ