20 Απρ 2017

H Volvo ετοιμάζει τη σειρά «20»

Η Volvo δηλώνει έτοιμη να επεκταθεί σε νέα και αχαρτογράφητα για την ίδια νερά.

Volvo

Έχοντας εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πολυπόθητη οικονομική σταθερότητα χάρη στην εξ Ανατολών υποστήριξη της κινεζικής Geely, η Volvo δηλώνει πλέον έτοιμη να επεκταθεί σε μια άγνωστη για αυτήν κατηγορία οχημάτων. Μιλώντας στην αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού Car & Driver, ο Πρόεδρος της Volvo Αμερικής, Lex Kerssemakers, ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τη μελλοντική σύσταση της γκάμας:

«Ας το θέσουμε χωρίς περιστροφές: Η σειρά 90 είναι η μεγαλύτερη και η 40 η μικρότερη. Και όταν προκύψει η 20, τότε αυτή θα είναι η μικρότερη».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Lex Kerssemakers δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την ακριβή σύσταση της νέας αυτής οικογένειας μοντέλων. Μολαταύτα, όλα δείχνουν πως η επερχόμενη σειρά «20» θα απαρτίζεται από ένα 5θυρο μοντέλο, που πιθανότητα να ονομάζεται V20, ενώ στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και μια 4θυρη παραλλαγή του (βλ. S20). Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη κρίνεται και η παρουσία μιας crossover εκδοχής, ούτως ώστε ο Σουηδός κατασκευαστής να καταφέρει με αυτή να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες σε χαρακτήρα και προσανατολισμό προτάσεις των Mercedes, BMW και Audi.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα από τους ανθρώπους της Volvo αναφορικά με το πότε θα δούμε τα νέα S20/V20/XC20 να πατούν και επίσημα τους τροχούς τους στην άσφαλτο._Χ.Α.

Ετικέτες: