top icon
Επικαιρότητα

Hummer HX Concept στο Ντιτρόιτ

Τρεις νέοι σχεδιαστές, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, είναι οι εμπνευστές του πρωτότυπου HX της Hummer. Οι υπεύθυνοι της GM αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν «φρέσκα μυαλά» για να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους SUV, το οποίο έπρεπε να διαθέτει φουτουριστικό χαρακτήρα, σε συνδυασμό πάντα με τη brutal ταυτότητα ενός Hummer.

Η υλοποίηση αυτών των σχεδίων δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, ο Carl Zipfel, διευθυντής σχεδιασμού της Hummer και πρώην συμμετέχοντας σε αγώνες motocross, βρέθηκε στο πλευρό των τριών σχεδιαστών, δίνοντάς τους μια γενική κατεύθυνση.

Έπειτα από τρεις μήνες εντατικής δουλειάς και συνεργασίας, ο σχεδιασμός του πρωτότυπου Hummer HX αποτελεί πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο έχει άφθονα φουτουριστικά στοιχεία, ενώ κινείται με καύσιμο E85, ένα μείγμα βιοαιθανόλης και βενζίνης. Το HX διαθέτει αποσπώμενη οροφή, ανά τμήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να μετατρέψει το αυτοκίνητο του από κλειστό SUV σε ανοιχτό SUT. Αποσπώμενες μάλιστα είναι και οι πόρτες.

Η επίσημη παρουσίαση του δημιουργήματος των David Rojas, Min Young Kang και Robert Jablonski θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ