top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό σπορ κουπέ από την Skoda

Η Τσέχικη εταιρεία αναμένεται να εξαπολύσει τη δική της επίθεση στην κατηγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων ένα σπορ κουπέ μοντέλο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Την αποκάλυψη ότι η Skoda μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό σπορ κουπέ μέσα στα προσεχή χρόνια έκανε ο ίδιος ο Christian Strube, ο άνθρωπος που σήμερα ηγείται του τμήματος εξέλιξης της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπροσώπους του βρετανικού αυτοκινητικού  Τύπου. Ο Strube, αναφερόμενος στην ιστορία της μάρκας και στο εμβληματικό για τους Τσέχους 110 R, σημείωσε πως η Skoda δεν είναι ταυτισμένη μόνο με τα… πρακτικά αυτοκίνητα, αλλά και με μοντέλα με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο. Ερωτηθείς δε αν η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον τη σύγχρονη εκδοχή του 110 R, o Strube δήλωσε: «Ναι, αλλά θα είναι ηλεκτρική!».

Μέχρι στιγμής, η Τσέχικη εταιρεία έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να φέρει στο φως τουλάχιστον πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025. Το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί το 2019 και όπως όλα δείχνουν, θα πρόκειται για την ZEV εκδοχή του «μικρού» Citigo. Η δεύτερη, η οποία αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2020, θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision E SUV που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Σανγκάης τον περασμένο μήνα.

Όσον αφορά στο εν λόγω σπορ κουπέ, η Skoda αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως βάση τη γνώριμη πλέον πλατφόρμα MEB αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που ήδη αναπτύσσει με πυρετώδεις ρυθμούς αυτή την εποχή ο Όμιλος VW. Θυμίζουμε πως το αντίστοιχο πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασίζεται το σπορ κουπέ μοντέλο της Skoda κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα- με τη συνδυαστική τους απόδοση να υπερβαίνει τους 300 ίππους. Ωστόσο, η Skoda φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει στο… πυρ το εξώτερον τον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον εμπρός άξονα ούτως ώστε η ισχύς στο νέο της κουπέ να περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς._X.A.

φωτ.: Skoda Vision C Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ