top icon
Κόσμος

Η Skoda αποκαλύπτει την ανανεωμένη Octavia

Η Skoda ανανεώνει την Octavia και την ενισχύει με νέες τεχνολογίες άμεσα συνδεδεμένες με τον ψηφιακό κόσμο και την προσαρμογή του μοντέλου στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της εποχής.

Η τέταρτη γενιά της Skoda Octavia εισέρχεται τώρα στην επόμενη φάση του κύκλου ζωής της διαθέτοντας μια σειρά αναβαθμίσεων εντός, εκτός, αλλά και κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές της. Όπως και στο παρελθόν, θα διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, την γνωστή estate και την 5θυρη hatchback, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται από την Skoda.

Αισθητικά, η ανανέωση της γκάμας Octavia περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και την τροποποιημένη μάσκα. Νέοι είναι επίσης οι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, τα αναθεωρημένα πίσω φώτα LED ενώ παρούσα είναι και μια σειρά από νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου.

Skoda Octavia

Η νέα δομή της γκάμας της νέας Octavia περιλαμβάνει τώρα τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού – τα Essence, Selection, Sportline και RS – καθώς και εννέα Design Selections, όπως τα αποκαλεί η Skoda, για το εσωτερικό.

Skoda Octavia

Εκτός από τα νέα και βιώσιμα υλικά για τα καθίσματα, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, μια ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών διατίθεται πλέον στάνταρ σε επιλεγμένες εκδόσεις της ανανεωμένης Octavia. Το γνωστό Virtual Cockpit των 10 ιντσών, που παρουσιάστηκε στο λανσάρισμα του Octavia τέταρτης, παραμένει στην παλέτα των διαθέσιμων αξεσουάρ.

Skoda Octavia

Την ίδια στιγμή, μια οθόνη infotainment 13 ιντσών είναι διαθέσιμη προαιρετικά για πρώτη φορά μεσαίο οικογενειακό των Τσέχων. Επίσης, το ChatGPT που βασίζεται σε AI θα ενσωματωθεί στάνταρ στον φωνητικό βοηθό Laura εισάγωντας μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που ξεπερνούν κατά πολύ τις προηγούμενες φωνητικές εντολές.

Skoda Octavia

Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει η Skoda, το Intelligent Park Assist και το Remote Park Assist κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα Octavia. Επιπλέον, η Skoda έχει επεκτείνει περαιτέρω τo χαρτοφυλάκιο χαρακτηριστικών που αφορούν την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, με το νέο Attention and Drowsiness Assist να χρησιμοποιεί τώρα ένα ευρύ φάσμα δεδομένων και παραμέτρων για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του οδηγού. Επιπλέον, η ανανεωμένη Octavia διαθέτει έως και 10 αερόσακους.

Skoda Octavia

Η γκάμα των διαθέσιμων μονάδων κίνησης αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες 1.5 TSI, προαιρετικά διαθέσιμους με ήπια υβριδική τεχνολογία, δύο βενζινοκινητήρες 2.0 TSI και δύο πετρελαιοκινητήρες από την αναβαθμοσμένη περιβαντολλογικά οικογένεια TDI. Πιο συγκεκριμένα, ο 1.500άρης TSI, με ή χωρίς mild hybrid σύστημα, αποδίδει 85 kW στη μια του εκδοχή και 110 kW στη δεύτερη, ήτοι 115 και 150 ίππους αντίστοιχα. Οι δύο εκδόσεις του 2λιτρου TDI αποδίδουν επίσης 115 και 150 ίππους, ενώ… επιστρέφοντας στο στρατόπεδο της βενζίνης, ο 2λιτρος TSI αποδίδει 204 ίππους (σ.σ.: αυτή η έκδοση συνδυάζεται με τετρακίνηση και θα είναι διαθέσιμη το 2025) και 265 ίππους στην έκδοση RS.

Skoda Octavia

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Skoda Octavia
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ