top icon
Επικαιρότητα

Lada X-Ray Concept

To εντυπωσιακό concept ενός μικρού crossover μοντέλου παρουσίασε η Lada στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας.

To εντυπωσιακό concept ενός μικρού crossover μοντέλου παρουσίασε η Lada στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας.
 
Καταρχήν, μην υποτιμάτε τη Lada, εάν το κάνετε. Μπορεί η παρουσία της στη δυτική Ευρώπη να είναι σχεδόν μηδενική, ωστόσο η εταιρεία είναι υπερδύναμη στη ρωσική αγορά, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις κάθε χρόνο.
 
Εκτός των άλλων, η Lada AvtoVAZ όπως είναι τώρα η επίσημη ονομασία της, ανήκει κατά 25% στη Renault (η γαλλική εταιρεία είναι «μανούλα» στις προσμίξεις με αμφιλεγόμενες –για τη δυτική λογική- μάρκες, πιο βροντερό παράδειγμα από τη Dacia και την επιτυχημένη στις ημέρες μας πορεία της στις αγορές δεν υπάρχει). 

 
Το X-Ray σχεδιάστηκε από τον Steve Mattin, τον άνθρωπο που δημιούργησε το Volvo XC60, αλλά και την ML-Class. Πέρα από το μικρό crossover, o Μattin έχει αναλάβει την ανάπτυξη των μελλοντικών μοντέλων της Lada, όπως και της «αδελφής» της, της Volga. 

 
H ρωσική εταιρεία εκτιμά πως η νέα γενιά μοντέλων της, η οποία θα έχει στοιχεία από τη σχεδιαστική ταυτότητα του X-Ray Concept, θα βγει στην παραγωγή το 2015. Παράλληλα με αυτό, παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στη Μόσχα και μια ηλεκτρική έκδοση του compact sedan Kalina –πρώτου μοντέλου σε πωλήσεις στη Ρωσία και με διαφορά- η οποία έχει αυτονομία 150 χιλιόμετρα.

  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ