top icon
Επικαιρότητα

Νέο «όχι» της VW για αποζημιώσεις στην Ευρώπη

Ο Matthias Mueller απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν οι εν Ευρώπη πελάτες του Ομίλου VW οι οποίοι επλήγησαν από το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο CEO του Ομίλου VW, Matthias Mueller, απάντησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στις αιτιάσεις της Κοινοτικής, για θέματα βιομηχανίας, Επιτρόπου της ΕΕ, Elzbieta Bienkowska, η οποία με πρόσφατες δηώσεις της χαρακτήρισε «άδικο» το ενδεχόμενο μη καταβολής αποζημιώσεων και στους εν Ευρώπη ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων μοντέλων της εταιρείας με τρόπο ανάλογο με εκείνο που αναμένεται να εφαρμοσεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Στην Ευρώπη, έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Στις ΗΠΑ τα όρια εκπομπών ρύπων είναι αυστηρότερα, γεγονός που καθιστά τη λύση σε τεχνικό επίπεδο πιο περίπλοκη. Επίσης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους τη δυνατότητα επαναγοράς των οχημάτων, όπως στις ΗΠΑ, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, λόγω της διαφορετικής νομοθεσίας», δήλωσε ο Mueller.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της αιτηθείσας από την Κοινοτική Επίτροπο αποζημίωσης, ο CEO της VW ήταν σαφής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας: «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να αντιληφθεί πως μια τέτοια αποζημίωση θα κατάκλυζε την VW»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ