top icon
Επικαιρότητα

Νέο Tesla Roadster: Back to the Future

Ο Elon Musk ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να τραβά τα βλέμματα. Αυτή τη φορά με την πρωτότυπη εκδοχή του νέου Tesla Roadster.

Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά χθες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ατλαντικού το Semi, το πρωτοποριακό ηλεκτρικό της φορτηγό, η Tesla έκανε για μια ακόμα φορά τη μεγάλη έκπληξη αποκαλύπτοντας συγχρόνως και την πρωτότυπη μορφή του νέου Roadster. Σύμφωνα με τον Elon Musk, πρόκειται για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, καθώς η καθ’ όλα εκθαμβωτική 4θέσια(!) δημιουργία από της αμερικάνικης φίρμας που έχει βαλθεί με όλες τις δυνάμεις της να ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 1,9 δλ. Ναι, σωστά διαβάσετε. Για τα πρώτα 160 χλμ./ώρα δε, ο χρόνος που απαιτείται είναι 4,2 δλ., ενώ για το πρώτο «400άρι» δεν θα χρειάζονται περισσότερα από 8,9 δλ.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο παραγωγής σπάει το φράγμα των 9 δλ. στην επίδοση αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Elon Musk.

Και αν όλα αυτά δεν σας πείθουν, αξίζει να προσθέσουμε πως οι ιθύνοντες της Tesla υποστηρίζουν στις σχετικές τους δηλώσεις πως η τελική ταχύτητα του αντικατάσταση του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής της αμερικάνικης φίρμας θα αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα.

Το πάζλ τεχνολογίας και επιδόσεων συμπληρώνουν οι μπαταριές των 250 kWh, οι οποίες θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυτονομία της τάξης των 1.000 χλμ. H δε ροπή που φτάνει στους τροχούς της κατασκευής από τους τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες ανέρχεται στα 10.000 Nm, σύμφωνα με τον Musk.

«Ο λόγος που το κάναμε αυτό είναι να για να πετάξουμε στα σκ@@τά τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης», είπε ο Elon Musk.

Συνεχίζοντας τις βαρύγδουπες –αν μη τι άλλο- δηλώσεις του, ο ισχυρός άνδρας της Tesla προσέθεσε:

«Μετά το Roadster, η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης θα είναι σαν να οδηγά κανείς μια ατμομηχανή».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Musk δήλωσε πως το νέο Tesla Roadster θα μπει στην παραγωγή το 2020 και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 200.000. Η προκαταβολή δε που πρέπει να καταβάλετε για να εξασφαλίσετε πως ένα από αυτά θα γίνει δικό σας ανέρχεται στα 50.000._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ