top icon
Κόσμος

Η Tesla έφτασε τα 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Μετά από 16 χρόνια πορείας της η Tesla έφτασε τα 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην αγορά.

Ένα ακόμα ορόσημο για την Tesla, η οποία πετάει σε επίπεδο πωλήσεων καθώς μέσα σε 16 χρόνια εμπορικής πορείας κατάφερε να φτάσει τα 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτό μόλις έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της συμπλήρωσης ενός επίσης σημαντικού ορόσημου, που αφορούσε τα 5 εκατομμύρια μονάδες.

Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 6.000.000 είναι ένα Tesla Model Y, σε γκρι ματ χρώμα. Το μοντέλο που έχει τις περισσότερες πωλήσεις στον πλανήτη. Ενδεικτικά η αμερικανική εταιρεία πούλησε 1,23 εκατ. Model Y.

Tesla

Η τάση αυτή, για  έχει διαφανεί εδώ και καιρό, ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Tesla κατάφερε να φτάσει τα 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα τόσο γρήγορα μέσα στο έτος, από τον Μάρτιο του 2024. Μέσα στη χρονιά αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή και το νέο Model 3 θα βοηθήσει στην επίτευξη ακόμα περισσότερων πωλήσεων.

Από τον περασμένο Μάρτιο του 2023, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, η Tesla έχει κατασκευάσει και πουλήσει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023 συμπλήρωσε τα 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα συνολικά, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2023, τα 5 εκατομμύρια. Κάτι που δείχνει τη συνέπεια της εταιρείας και τον καλό προγραμματισμό της, που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στα νέα πλάνα της αμερικανικής φίρμας.

Δείτε επίσης: Μέσα στην καρδιά της Ευρώπης θα κατασκευάζει ο Elon Musk το μικρό Tesla των 25.000 ευρώ

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ