top icon
Επικαιρότητα

Opel και DS «εκτός» Γενεύης

Η δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως φέτος δεν θα δώσουν το «παρών» στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι λόγοι; Ο περιορισμός του κόστους και η… άδεια ατζέντα τους.

Πλέον, είναι κοινός τόπος μεγάλοι κατασκευαστές να γυρνούν την πλάτη τους στις καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, με τους εκάστοτε απόντες να επιλέγουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, εναλλακτικά «μονοπάτια» όσον αφορά στην παρουσίαση και προβολή των νέων και όχι μόνο μοντέλων τους. Έτσι, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η απόφαση των Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, DS, Nissan και Infiniti να μην εκπροσωπηθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, που παραδοσιακά πραγματοποιείται εναλλάξ σε σχέση με εκείνη του Παρισιού.

Στο παρελθόν οι εκθέσεις αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, και δη εκείνες που φέρουν τον χαρακτηρισμό «Διεθνείς», αποτελούσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις προτάσεις των κατασκευαστών. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όλο και μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών επιλέγει το διαδίκτυο, προκειμένου να «αντλήσει» τις κρίσιμες πληροφορίες που επιθυμεί για τα μοντέλα της αρεσκείας του, ενώ οι πιο στοχευμένες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται συνήθως παρουσία ενός πιο εξειδικευμένου κοινού, κάθε μέρα που περνά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος σε σύγκριση με τις μεγάλες διεθνείς αυτοκινητικές «γιορτές».

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, για την επερχόμενη τον προσεχή Μάρτιο Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, επιβεβαιωμένη είναι η απουσία των Opel και DS –αμφότερες μέλη του PSA Groupe. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποί τους, οι βασικοί λόγοι για την απουσίας τους είναι η… απουσία νέων προτάσεων στη γκάμα τους, αλλά και η προσπάθεια του ομίλου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις άσκοπες(;) δαπάνες που αφορούν στην προώθηση των μοντέλων τους. Ενδεικτικά, η Opel αναφέρει πως η συμμετοχή της σε άλλες εκθέσεις στο μέλλον θα γίνει μόνο όταν πληρούνται οι «κατάλληλες επιχειρηματικές και εμπορικές αιτίες»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ