top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο μοντέλο της Polestar θα είναι κουπέ με 600 ίππους

Το αυτόνομο πλέον παρακλάδι της σουηδικής Volvo ανοίγει τα φτερά του.

Δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες από τότε που η Volvo ανακοίνωσε την απόκτηση της Polestar, της εταιρείας που μέχρι πρότινος αποτελούσε τον επίσημο βελτιωτή των μοντέλων που απαρτίζουν τη γκάμα του Σουηδού κατασκευαστή. Τόσο σε απόδοση, όσο και σε αισθητική. Όπως ανακοινώθηκε, παρά την πλήρη… ενσωμάτωση της μάρκας στους κόπους της τελευταίας, η Polestar θα κινηθεί αυτόνομα από εδώ και στο εξής με στόχο να διαγράψει με δικά της μοντέλα μια ανεξάρτητη εμπορική πορεία στις κατά τόπους αγορές.

Το πρώτο από αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα είναι ένα μεγάλο σπορ κουπέ, το οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, προφανώς υπό τη μορφή πρωτοτύπου, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο «φορώντας» φυσικά τα σήματα της Polestar και όχι της Volvo. Θα χρησιμοποιεί δε μια αναβαθμισμένη σε απόδοση παραλλαγή του υβριδικού συστήματος κίνησης του XC90 T8, με τη συνδυαστική ισχύ θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα να ανέρχεται στους 600 ίππους.

«H Polestar θα απολαμβάνει συγκεκριμένα τεχνολογικά και μηχανολογικά προνόμια μέσα από τη σχέση της με την Volvo Cars επωφελούμενη την ίδια στιγμή από σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Οι συνέργιες αυτές θα δώσουν στην Polestar την ευκαιρία να σχεδιάσει και να εξελίξει πρωτοπόρα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με ηλεκτροκινητήρα», δηλώνουν οι ιθύνοντες της Polestar.

Το μήνυμα είναι σαφές: στόχος της Volvo είναι να δημιουργήσουν με άρμα την Polestar το αντίπαλο δέος των Mercedes-AMG, Audi Sport και BMW M αξιοποιώντας την ηλεκτρική τεχνολογία της Volvo και φυσικά τα… χρήματα της μητρικής Geely._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ